Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului ”Alături de copiii din spital prin artă, mișcare și terapii multisenzoriale”

cancer jpg

Asociația P.A.V.E.L. – Asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a implementat începând cu luna ianuarie 2024 proiectul Alături de copiii din spital prin artă, mișcare și terapii multisenzoriale”, cu o durată de 7 luni, în cadrul ambulatoriului de oncologie pediatrică a Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București, având ca scop îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, precum și a părinților însoțitori. Proiectul “Alături de copiii din spital prin artă, mișcare și terapii multisenzoriale” a fost sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2023.

193 copii și tineri diagnosticați cu afecțiuni oncologice, cu vârsta cuprinsă între 3 - 18 ani alături de însoțitorii acestora (mame sau tați) au beneficiat, timp de 7 luni, de servicii de terapie prin arte combinate și terapie multisenzorială și au participat la 395 de ședințe terapeutice. Pentru prelungirea efectelor benefice ale terapiei am oferit fiecărui copil sau tânăr un kit de relaxare ce conține fișe cu tehnici de relaxare, exerciții de yoga pentru copii, exerciții de mindfulness, exerciții de dezvoltare personală, minge antistres, balonașe din săpun, creioane colorate, mandale, etc.

Alături de echipamentele și materialele de stimulare multisenzorială utilizate de către terapeutul prin arte combinate (instrumente muzicale, mingi, instrumente tactile, instrumente senzoriale ce se află în camera de relaxare Snoezelen), activitățile creative, teatrul de păpuși și basmele terapeutice au fost foarte îndrăgite de copii și tineri, contribuind la creșterea stării de bine și obținerea relaxării.

Terapia prin arte combinate și tehnicile de relaxare multisenzorială i-a ajutat pe copii să petreacă timpul de așteptare înaintea controlului medical într-un mod cât mai agreabil, au contribuit la dezvoltarea potențialului creativ, susținând recuperarea fizică, emoțională, facilitând o atitudine pozitivă în interacțiunea cu medicul și perceperea durerii.

Obiectivele terapiei au fost îmbunătățirea stării mentale și stimularea celor cinci simțuri. S-a urmărit obținerea relaxării și a autonomiei, îmbunătățirea concentrării și a atenției, identificarea emoțiilor și exprimarea lor. Toate acestea au dus la îmbunătățirea calității vieții copiilor, tinerilor și părinților și o mai bună complianță la tratament.

Mulțumim Fundației pentru Comunitate și MOL România pentru susținerea proiectului “Alături de copiii din spital prin artă, mișcare și terapii multisenzoriale”, implementat de Asociația P.A.V.E.L. în perioada 01.01.2024 – 31.07.2024, finanțarea acestui proiect a fost esențială în asigurarea stării de bine a copiilor și a părinților din spital.

image

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 021.311.27.00, la adresa de e-mail: office@asociatiapavel.ro, sau pe website www.asociatiapavel.ro Patricia Costea, Manager Proiect