Poluarea interioar─â ┼či efectele asupra s─ân─ât─â┼úii ÔÇô cum s─â respiri din nou un aer s─ân─âtos ┼či curat ├«n casa ta (P)

1 2 jpg jpeg

A┼čadar, poluarea interioar─â nu este deloc un aspect de neglijat. Pentru a o combate eficient ┼či a preveni simptomele care pot ap─ârea ├«n urma expunerii la diver┼či factori, trebuie s─â ┼čtim care sunt sursele acesteia. Iat─â mai jos c├óteva dintre ele:

- Polen, p─âr de animal, praf (acarieni) ┼či al┼úi alergenir─âsp├óndi┼úi ├«n aer, at├ót de prezen┼úi mai ales prim─âvara, c├ónd are loc aceast─â perioad─â de tranzi┼úie, de la sezonul rece la cel cald.

- Compu┼či chimici rezulta┼úi atunci c├ónd g─âte┼čti sau faci curat, folosind produse speciale de cur─â┼úare.

- Gaze nocive ┼či compu┼či organici volatilicare se degaj─â din piesele de mobilier noi sau atunci c├ónd renovezi casa.

- Spori de mucegai, bacterii, virusuriÔÇô care se multiplic─â ┼či se r─âsp├óndesc pe calea aerului, mult mai frecvent ├«n aceast─â perioad─â.

- Fumul de ţigară.

- Produse de îngrijire.

- Materiale de construcţie.

Poate e┼čti tentat s─â crezi c─â acestea sunt doar detalii, f─âr─â un impact major asupra noastr─â. Lucrurile nu stau, ├«ns─â, a┼ča, pentru c─â to┼úi ace┼čti factori ne pot afecta s─ân─âtatea at├ót pe termen scurt, c├ót ┼či pe termen lung ┼či pot duce la agravarea sau declan┼čarea unor afec┼úiuni serioase, precum alergiile sau problemele pulmonare.

A┼čadar, poluarea interioar─â are un impact impact major asupra s─ân─ât─â┼úii noastre pentru c─â:

- Poluarea interioar─â este al 8-lea cel mai important factor de risc pentru dezvoltarea bolilor respiratorii. *

- Determin─â 2.7% din bolile respiratorii. *

- Poate agrava bolile pulmonare cronice, ├«n special astmul bron┼čic ┼či bron┼čita obstructiv─â cronic─â.

- Scade calitatea aerului ├«n camera bebelu┼čului/copilului, cresc├ónd riscul apari┼úiei unor infec┼úii, bacterii sau a declan┼č─ârii unor afec┼úiuni mai grave, dup─â expuneri repetate.

Dac─â la nivel teoretic lucrurile stau a┼ča, ├«n practic─â, simptomatologia poate fi ├«nc─â ┼či mai ├«ngrijor─âtoare. Ia imediat m─âsuri dac─â te confrun┼úi cu:

1) Reac┼úii alergice precum str─ânut, tuse, m├ónc─ârimi sau ├«nro┼čirea pielii, l─âcrimatul ochilor, respira┼úie ├«ngreunat─â.

2) Tulbur─âri ale somnului.

3) Agravarea simptomelor unor afec┼úiuni deja cunoscute (astm, bron┼čit─â, tulbur─âri respiratorii etc.).

4) Declan┼čarea unor afec┼úiuni noi, fie respiratorii, fie de natur─â alergic─â.

5) Oboseală, letargie, senzaţia că nu te mai simţi confortabil în propria casă.

6) Perioadă îndelungată de refacere după o răceală, gripă sau altă afecţiune de acest gen.

7) Observarea unor schimbări de tonus atât la adulţi, dar mai ales la copii.

Dac─â ├«ndep─ârtarea polu─ârii exterioare nu ne este at├ót de la ├«ndem├ón─â, vestea bun─â este c─â putem preveni ┼či combate eficient factorii de poluare interioar─â.

Purificatorul ┼či umidificatorul de aer Philips Air Combi 2 in 1 este una dintre cele mai bune solu┼úii pentru a face asta.

Sistemul de filtrare profesionist VitaShield IPS purific─â aerul, ├«n timp ce, cu ajutorul tehnologiei naturale NanoCloud, ├«l aduce la un nivel de umiditate optim ÔÇô a┼čadar, dou─â procedee care func┼úioneaz─â perfect ├«n acela┼či timp, pentru a te ajuta s─â respiri un aer s─ân─âtos.

De ce s─â alegi

Air Combi 2

- Filtreaz─â aerul de 99.9% dintre bacterii, polen ┼či alergeni cu dimensiuni foarte mici, de p├ón─â la 20 de nanometri.

- Aduce ┼či men┼úine aerul la un nivel de umiditate optim, prin tehnologia NanoCloud, un proces natural de evaporare uniform─â a particulelor de ap─â ├«n aer, ├«mpr─â┼čtiind cu 99% mai pu┼úine bacterii ├«n aer, comparativ cu umidificatoarele cu tehnologie ultrasonic─â.

- Nu lasă pete de umezeală sau praf alb pe mobilier, podele sau alte suprafeţe.

- Beneficiezi at├ót de procesul de purificare, c├ót ┼či de cel de umidificare, ├«n acela┼či timp.

- Indic─â ┼či optimizeaz─â calitatea aerului din interior, fiind dotat cu senzori inteligen┼úi care m─âsoar─â ┼či controleaz─â automat climatul dintr-o ├«nc─âpere, din punct de vedere al purit─â┼úii ┼či umidit─â┼úii aerului.

- Capteaz─â ┼či re┼úine din aer particule foarte mici, de p├ón─â la 20 de nanometri**. Conform Raportului de evaluare a riscului microbiologic pe 2008 al Organiza┼úiei Mondiale a S─ân─ât─â┼úii (OMS), virusurile de grip─â aviar─â, grip─â uman─â, Legionella, virusurile hepatitei ┼či coronavirusul SARS sunt mai mari de 20 de nanometri(0,00002 mm).

- Poate fi folosit cu ├«ncredere ┼či de c─âtre persoanele care sufer─â de diverse alergii, potrivit ECARF (Centrul European de Cercetare ├«n Domeniul Alergiilor).

- Atenueaz─â simptomele specifice alergiilor declan┼čate de polen, sus┼úine un studiu realizat de ECARF, av├ónd ca subiec┼úi persoane care fuseser─â deja diagnosticate cu aceast─â problem─â.

- Previne agravarea simptomelor oroastmatice.

- ├Ämbun─ât─â┼úe┼čte calitatea aerului ├«n toat─â casa, inclusiv ├«n camera copilului, promov├ónd s─ân─âtatea ├«ntregii familii.

- Este foarte u┼čor de folosit, intuitiv, cu un design modern.

- Poate fi folosit ┼či pe timpul nop┼úii, ├«n Modul Somn, fiind foarte silen┼úios.

Motive suficient pentru a face chiar ast─âzi o schimbare cu privire la calitatea aerului din casa ta.

ar putea fi acel mic detaliu care s─â schimbe major mai apoi at├ót atmosfera ├«n care tr─âim, dar ┼či starea noastr─â de s─ân─âtate.

*http://www.who.int/ceh/capacity/en/

**20 de nanometri: testat de c─âtre IUTA