Cum să deosebeşti orezul din plastic de cel natural. 4 metode eficiente de verificare a calităţii orezului

1 2 jpg jpeg

Vestea şi mai proastă este că aceste alimente sintetice au intrat şi pe piaţa românească, reprezentând o adevărată ameninţare asupra sănătăţii consumatorilor.

Cele mai des falsificate sunt creveţii, ciocolata şi orezul. Dintre aceste alimente "false", cel mai periculos este orezul de plastic, care nu numai că nu este sănătos, dar este toxic de-a dreptul. Acest orez este făcut din cartofi, cartofi dulci, răşină sintetică sau plastic. Mix-ul acestor ingrediente formează grăunţe asemănătoare cu cele de orez.

Consumul unei porţii de astfel de orez este echivalentă cu consumul unei pungi de plastic, de aceea, înainte de a-l consuma, este imperios necesar să verificaţi calitatea acestuia.

Iată câteva metode de verificare a calităţii orezului, care vă vor feri de situaţia de a consuma orez din plastic:

1. Testul în piuliţă

Dacă veţi pisa câteva boabe de orez, atunci orezul alb se va transforma în făină albă. Orezul fals se va transforma într-un praf gălbui.

Citeşte mai departe aici