Tăieturile şi zgârieturile sunt mici accidente cu care se confruntă majoritatea oamenilor de-a lungul vieţii. Este foarte important să ştim cum să tratăm astfel de leziuni, dar mai ales când este cazul să ne adresăm medicului.

De asemenea, e bine de ştiut faptul că sângele care curge are efect de curăţare a rănii. Aceasta nu mai necesită o spălare cu apă din abundenţă ca şi zgârieturile. Dacă sângerarea este abudentă şi nu se opreşte cu ajutorul acestor manevre, prezentarea la medic este obligatorie.

Iată, totuşi, cum poţi grăbi vindecarea tăieturilor şi rănilor minore cu ajutorul remediilor naturiste!

Turmeric

Datorită proprietăţilor sale antiseptice, tamponarea unei tăieturi cu pudră de turmec (curcuma) va opri sângerarea şi va preveni, de asemenea, infectarea rănii.

Oţet de mere

Tamponarea zonei cu oţet de mere opreşte mâncărimea intensă a pielii.

Zahăr

Zahărul poate face minuni în ceea ce priveşte vindearea rănilor, întrucât absoarbe apa prezentă în zona afectată. Presară o cantitate mică de zahăr pe rană şi îndepărteaz-o după 15 minute.

Miere

Datorită puternicelor sale proprietăţi antibacteriene, mierea curăţă rănile, previne infectarea lor şi diminuează inflamaţiile. Totodată, mierea ajută la vindecarea rapidă a arsurilor.

Aloe vera

Aloe stimulează refacerea ţesuturilor afectate şi regenerarea celulelor. Are proprietatea de a penetra ţesuturile, din acest motiv fiind eficientă şi în cosmetică, pentru tratamentele de întinerire.

Alifiile cu aloe umidifică pielea, o protejează împotriva arsurilor solare, a înţepăturilor insectelor şi tăieturilor. De asemenea, poţi tăia pe jumătate o frunză de aloe vera, iar sucul obţinut îl poţi aplica direct pe rană.

Pliculeţe de ceai

Pliculeţele infuzate de ceai au acţiune astringentă şi grăbesc vindecarea rănilor şi a muşcăturilor de insecte. Aplicate direct pe rană, ele opresc, de asemenea, sângerările.