5 remedii ca să treci cu bine de ultimele zile de iarnă

1 2 jpg jpeg

Ulei de cătină, contra răcelii

Cătina se poate folosi sub formă de ulei, sirop, ceai infuzie sau se poate prepara în casă următorul amestec: la 100g miere se adaugă 30g de fructe de cătină, se lasă la macerat 3-7 zile după care se administrează copiilor câte 2 linguriţe pe zi, iar adulţilor 2 linguri pe zi. De preferat este ca acest amestec să se consume până în ora 14, deoarece este puternic energizant.

Pătlagina te scapă de durerea de gât

Tinctura de pătlagină este leacul natural în caz de amigdalită. Se poate obţine din 5 g de frunze în 100 ml de alcool de 45 grade, se macerează 8 ore; se poate face gargară cu 40 de picături de tinctură puse în 100 ml de apă, de 3 ori pe zi.

Propolisul scade febra

Puteţi apela la tinctura de propolis. Luaţi câte 10 picături de 3 ori pe zi sau câte 5 picături din oră în oră, pe parcursul întregii zile. Şi propolisul granule este o soluţie. O granulă cât un bob de piper, de 4-5 ori pe zi, se înghite ca atare, cu puţină apă sau cu ceai

Salcâmul, contra durerilor de cap

Tinctură (de la plafar), 10 picături de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, după mese - tinctură preparată din flori. În 100 g de alcool de 70 grade se adaugă 100 g de flori de salcâm, se lasă la macerat 10 zile, se strecoară şi se depozitează într-un recipient închis la culoare şi la temperatură constantă. Se iau câte 30 de picături dimineaţa, câte 10 zile pe lună, în perioada dintre crizele dureroase.

Uleiul de fenicul desfundă nasul

Într-un recipient se pune apă clocotită şi se adaugă 4-5 picături de eucalipt; te apleci deasupra vasului, înfăşurându-ţi capul cu un prosop, şi faci inhalaţii timp de 2-3 minute, o dată pe zi, seara, timp de 7 zile.