VIDEO: Disfuncţii erectile? Iată ce afecţiuni le pot cauza!

1 2 jpg jpeg

Alcoolul: bărbaţii care consumă frecvent alcool, fie cei care beau o cantitate mare sunt mai predispuşi problemelor sangvine, afectând astfel abilităţile sexuale ale bărbatului. Pe termen lung, un astfel de comportament poate avea efecte negative asupra arterelor de la nivelul penisului.

Tutunul: fumul de ţigară este recunoscut ca fiind unul dintre principalii factori care pot afecta sănătatea vaselor de sânge din organism. Situaţia este similară şi în cazul persoanelor care fumează de o perioadă mai lungă de timp, fie a celor care fumează mai multe ţigări pe zi. Tutunul ajunge să afecteze circulaţia sangvină de la nivelul penisului, ceea ce poate cauza probleme de erecţie.

Excesul de greutate: kilogramele în plus pot cauza numeroase probleme de sănătate persoanei, inclusiv când vine vorba de abilităţile sexuale ale bărbatului. Numeroase studii în domeniu au arătat că scăderea treptată în greutate aduce beneficii în cazul problemelor de erecţie.

Hipertensiunea arterială: problemele arteriale netratate pot afecta permanent sistemul arterial, forţându-l să reziste la o presiune excesivă. De aceea, specialiştii recomandă ca bărbaţii care suferă de hipertensiune să meargă la un consult medical încă de la primele etape ale bolii.

Diabetul, lipsa de mişcare şi colesterolul mărit: diabetul zaharat afecteazâ atât sistemul nervos, cât şi structurile vasculare, esenţial implicate în procesul de erecţie. Asemenea diabetului, lipsa activităţii fizice şi nivelul mărit al colesterolului ,,rău” pot afecta sănătatea arterelor, ceea ce poate cauza în timp problemele de erecţie.

Afecţiunile prostatei, una dintre cauze

Dintre problemele de sănătate specific masculine, cele ale prostatei pot afecta abilităţile sexuale.

Afecţiunile benigne ale prostatei: hipertrofia benignă de prostată poate duce la apariţia problemelor de erecţie. Explicaţia? Boala afectează uneori nervii şi vasele de sânge din vecinatatea penisului, ceea ce poate favoriza disfuncţiile erectile. În unele cazuri, afectarea nervilor poate fi permanentă, astfel că pacientul va avea nevoie de tratament pentru a-şi redobândi erecţia.

Cancerul de prostată: Asemenea hipertrofiei benigne de prostată, cancerul de prostată şi cel de vezică afectează nervii şi vasele de sânge de la nivelul penisului, ceea ce poate cauza disfunţii erectile. Efecte similare asupra erecţiei pot cauza şi intervenţiile chirugicale realizate la nivelul prostatei, doar că problemele de erecţie nu sunt permanente, ci dispar după perioada de recuperare.