Curiozități despre punctul G. Ai fi vrut să le știi

image

Zonă extrem de sensibilă a vaginului, punctul G ar fi „responsabil” de producerea unor plăceri intense. Dar oare există cu adevărat sau este doar un mit?

Multe femei experimentează plăcere atunci când o porţiune anume din vagin este stimulată. Mai exact, este vorba despre mai multe terminaţii nervoase situate, pe faţa antero-inferioară, la 4-5 cm de intrarea în vagin, chiar în spatele osului pubian.

În 1950, Ernst Grafenberg, un medic și om de știință german, a descris o acest punct ca fiind aflat pe peretele anterior al vaginului, spre burtă. De la numele lui Grafenberg, punctul a fost numit G. Cu toate acestea, existenţa punctului  G este un mister. Este foarte posibil totuşi ca la unele femei, terminaţiile nervoase să fie plate, de aceea nu pot fi stimulate în timpul actului sexual, prin urmare, nu se obţine plăcerea intimă.

Poate fi mărit

În unele cabinete medicale de medicină estetică, există posibilitatea ca punctul G să fie mărit. Procedura durează foarte puţin, câteva minute, şi constă în injectarea de colagen. Beneficiile, adică obţinerea plăcerii sexuale, este imediată, iar efectele augumentării punctului G se menţin câteva luni.

Cum poate fi găsit

Autoexplorarea ar putea fi cea mai bună modalitate de a găsi punctul G, iar un educator sexual, antrenor de sexualitate, Pallavi Barnwal, enumeră pașii pe de urmat.

- Se introduce unul sau două degete cu până la 5-8 cm în interiorul vaginului.

- Se masează zona situată pe peretele care corespunde părții dinspre burtă/buric. Ar trebui să se simtă niște denivelări, ca o coajă de portocală.

- Pe măsură ce se continuă stimularea, această zonă va începe să se umfle și denivelările devin mai mari.

- Se poate masa zona identificată prin mișcări circulare, variind viteza și presiunea sau prin mișcări sus-jos.

Prin masarea acestui punct se poate declanșa un orgasm!

Punctul G pare să fie cheia către orgasmul vaginal. Este totuşi relativ rar ca femeile să aibă orgasm doar prin penetrare, fiind nevoie și de alți stimuli stimuli externi, precum stimularea clitorisului, sex oral sau jucării sexuale.

Ce poziții sunt ofertante

Reglarea vitezei, presiunii și unghiului de penetrare ajută la atingerea punctului G.

Pozițiile sexuale de încercat sunt:

Poziția misionarului modificată: femeia își pune o pernă mare sub fese și își ține picioarele depărtate și întinse pe pat.

Femeia deasupra: O altă modalitate este ca femeia să fie deasupra, dar trebuie să se aplece pe spate pentru a permite penisului să-și stimuleze punctul G.

Educatorii sexuali spun că trebuie să te joci cu aceste poziții sexuale, ajustând viteza, presiunea, unghiul de penetrare pentru a găsi cea mai bună modalitate de a stimula punctul G.

Femeile descriu adesea orgasmele din punctul G ca fiind mai intense și mai profunde în corp decât orgasmele provocate de alte tipuri de stimulare. Acest lucru este susținut de studii care arată că diferite zone ale creierului se „aprind” atunci când clitorisul şi punctul G sunt stimulate.