Un bărbat atinge orgasmul doar când ejaculează? Află răspunsul!

1 shutterstock 1109147405 jpg jpeg

Este celebră scena din filmul „Când Harry a întâlnit-o pe Sally”, în care personajul interpretat de Meg Ryan simulează orgasmul în restaurant, pentru a arăta că orice femeie poate mima plăcerea supremă în aşternut. Însă şi bărbaţii pot simula orgasmul uneori.

Un studiu recent a arătat că 3 din 10 bărbaţi simulează orgasmul în timpul raporturilor sexuale cu partenera. În acelaşi studiu se arată că 31% dintre bărbaţi recurg la acest gest cu partenera de lungă durată, în timp ce 28% dintre ei mimează orgasmul în timpul unei aventuri.

Bărbaţii pot mima orgasmul fie pentru că sunt stresaţi, obosiţi, fie pentru că nu au chef de sex. De asemenea, mimarea orgasmului poate fi prezentă la bărbaţii dependenţi de pornografie, care sunt excitaţi de imaginile erotice puternice şi în cazul cărora, contactele intime cu partenerele din viaţa reală pot părea... banale.

Orgasmul masculin coincide adesea cu ejacularea

Atingerea plăcerii sexuale masculine pare asociată cu ejacularea. Este bine însă de ştiut că orgasmul şi ejacularea sunt două procese distincte, fiind controlate de zone diferite ale creierului şi ale sistemului nervos. În cazul bărbaţilor, ejacularea are loc atât de aproape de timpul orgasmului încât este normal ca oamenii să creadă că sunt parte din acelaşi proces, explică sexologul american Mike Hatcher. Bărbaţii pot avea orgasm şi fără ejaculare („orgasm uscat”). De asemenea, un bărbat poate să ejaculeze fără să aibă orgasm, iar acest lucru se întâmplă adesea în timpul aşa-numitelor „vise nocturne”.

Orgasmul fără ejaculare (sexul tantric) ar oferi chiar plăcere sexuală mai intensă. Există şi orgasmul prostatic, care se obţine prin stimularea prostatei. În acest caz, plăcerea obţinută este rapidă şi intensă.

Şi femeile pot ejacula

La fel ca şi punctul G, ejacularea feminină este o chestiune mult dezbătută. O mare legătură cu ejacularea femeii o au glandele Bartholin, aflate la baza labiilor mari. Rolul lor este de a secreta lichid lubrifiant ce permite penetrarea. De asemenea, mai există două glande, numite Skene, aflate de o parte şi de alta a uretrei, care eliberează un lichid incolor. Astfel, în timpul actului sexual cele două glande produc mai mult lichid, dar acest lucru este diferit de la o femeie la alta şi depinde de gradul de excitare. Cantitatea de lichid variază între 5 şi 20 ml. Se poate considera că ejacularea la femeie este echivalentă cu cea pe care o are bărbatul, dar, prin faptul că apare ca o creştere a nivelului de lubrifiere în timpul actului sexual, este diferită de ejacularea masculină, care se manifestă sub forma unui jet.

Bărbaţii au mai des orgasm decât femeile

Nu este un secret că urmaşii lui Adam obţin mai des satisfacţie în aşternuturi decât femeile. Potrivit unui sondaj, bărbaţii ajung la orgasm în 95% din raporturile sexuale, iar femeile în doar 69% din cazuri.