Cum comunici eficient în dormitor. Sfaturi de la un expert

bed9 jpg

Comunicarea este sențială chiar și în dormitor. Dar uneori poate fi greu să vorbești și să ceri exact ceea ce îți dorești. Poate că te simți incomod sau speri că partenerul tău va înțelege . Indiferent de motiv, trebuie să te faci auzit. Experta în sex și relații, Annabelle Knight ne oferă câteva sfaturi pentru a comunica mai ușor în intimitate.

„Dacă tu și partenerul tău evitați să vorbiți despre ceea ce vă doriți în pat, atunci există șanse ca unul (sau amândoi) să fiți nemulțumiți din punct de vedere sexual”, explică ea.

„Dacă vi se par dificile aceste conversații, atunci aduceți o terță parte”, adaugă ea.

„Nu, nu vorbesc o parteneră pentru sex , ci mai degrabă de filme, prieteni  etc. Nu subestimați cât de departe poate ajunge conversația. Am citit despre asta într-o carte…””.

Contracepția și acordul

Discuțiile ar trebui să fie despre lucruri serioase.

„Când vine vorba de sex și relații, nu există nimic mai sexy decât consimțământul”, spune Annabelle. „Ideea de a cere consimțământul partenerului tău acționează ca o propunere”.

„Conversațiile deschise despre contracepție sunt foarte importante. Recomand stabilirea metodelor de contracepție și, indiferent de sex sau orientare sexuală, să faceți controale regulate pentru ITS”.

Acordați atenție comunicării non-verbale

Da, cuvintele sunt importante, dar unele lucruri pot și probabil vor fi transmise și prin limbajul corpului , așa că ține atât ochii cât și urechile deschise.

„Comunicarea non-verbală reprezintă peste jumătate din toată comunicarea noastră”, explică Annabelle. Deci este foarte important să fim conștienți de limbajul corpului partenerului nostru , mai ales în pat: arcuirea spatelui, împingerea șoldurilor etc.”

„Dacă înțelegi ce își dorește partenerul tău doar din limbajul corpului său, vei avea o experiență sexuală mult mai satisfăcătoare și mai plăcută”.

Partenerul trebuie să asculte cu atenție acea vorbire a corpului, dar există unele lucruri care pot și ar trebui să fie scrise cu cuvinte.

„Este foarte important să nu faci presupuneri despre ceea ce îl face să se simtă bine pe partenerul tău și, în egală măsură, nici el să nu își asume ceea ce îți place,” spune Annabelle.

„Dacă ai vrea să încerci ceva între cearșafuri, atunci e indicat să te asiguri că vocea ta este auzită și că ți-ai dat consimțământul.

„Spunând ceva de genul „Nu m-ar deranja dacă ai vrea să încerci X, Y sau Z în seara asta”, nu numai că îi dai partenerului tău permisiunea de a explora, dar așa dai frâu plăcerii reciproce”.