9 beneficii surprinzătoare ale sexului

sex21 jpg

Avantajele sexului se extind dincolo de dormitor. Sexul nu numai că te face să te simți bine, dar îți ajută și sănătatea.

Ajută sistemul imunitar

„Persoanele active din punct de vedere sexual au mai puține zile de boală”, spune Yvonne K. Fulbright, PhD, expert în sănătatea sexuală.

Persoanele care fac sex pot lupta mai ușor cu germenii, virușii și alți intruși. Cercetătorii de la Universitatea Wilkes din Pennsylvania au descoperit că studenții care au făcut sex o dată sau de două ori pe săptămână au avut niveluri mai ridicate ale unui anumit anticorp, asta în comparație cu studenții care au făcut sex mai rar.

Cu toate astea, ar trebui să faci în continuare toate celelalte lucruri care îți fac sistemul imunitar fericit, cum ar fi:

Să mănânci corect.

Să fii activ.

Să dormi suficient.

Să folosești un prezervativ dacă nu îți cunoști  partenerul.

Crește libidoul

Vrei să ai o viață sexuală ceva mai animată? Dacă nu uiți de pasiunea din dormitor, sexul tău va arăta altfel, dar îți vei îmbunătăți și libidoul”, cel puțin asta spune Lauren Streicher, profesor asistent de obstetrică și ginecologie la Universitatea Northwestern din Chicago.

“În cazul femeilor, amorul crește lubrifierea vaginală, fluxul sanguin și elasticitatea”, spune ea, toate acestea fac ca sexul să se simtă mai bine, iar asta crește și dorința sexuală.

Face minuni în cazul încontinenței urinare

Incontinența urinară afectează aproximativ 30% dintre femei la un moment dat în viață.

Sexul bun este ca un antrenament pentru mușchii pelvieni. Orgasmul  provoacă contracții la nivelul acestor mușchi, iar asta îi întărește.

Reduce tensiunea arterială

“Cercetările sugerează o legătură între sex și scăderea tensiunii arteriale”, spune Joseph J. Pinzone, expert în sănătate la Amai Wellness.

„Au fost multe studii”, spune el. „Un studiu de referință a relevant că actul sexual în mod specific (nu masturbarea ) scade tensiunea arterială sistolică.

Contează ca exercițiu

„Sexul este o formă grozavă de exercițiu”, spune Pinzone. Nu va înlocui banda de alergare, dar contează.

În timpul sexului se consumă aproximativ cinci calorii pe minut, cu patru calorii mai multe decât privitul la televizor. Astfel, vă crește ritmul cardiac și se folosesc diverși mușchi. Așa că nu ezita să îți faci loc în program și pentru ceva acțiune. „Ca și în cazul exercițiilor fizice, consecvența ajută la maximizarea beneficiilor”, spune Pinzone.

 Reduce riscul de atac de cord

Dacă ai o viață sexuală bună îți ajuți și inima. Pe lângă faptul că este o modalitate excelentă de a-ți crește ritmul cardiac, sexul ajută la menținerea nivelurilor de estrogen și testosteron.

„Când oricare dintre acestea scad, începi să ai o mulțime de probleme, cum ar fi osteoporoza și chiar bolile de inimă ”, spune Pinzone.

Încearcă să faci sex mai des, asta te poate ajuta. În timpul unui studiu, bărbații care au făcut sex de cel puțin două ori pe săptămână aveau șanse mai mici de a muri de boli de inimă decât cei care au făcut sex rar.

Poate întârzia apariția cancerului de prostată

Bărbații care ejaculează frecvent (de cel puțin 21 de ori pe lună) au mai mai puține șanse de a face cancer de prostată , conform unui studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane .

Nu aveți nevoie de un partener pentru a obține acest beneficiu: actul sexual și masturbarea au făcut parte din ecuație.

Nu este clar dacă sexul a fost singurul care a contat în acel studiu. O mulțime de factori cresc riscul de cancer, dar mai mult sex nu va strica.

Îmbunătățește somnul

Este posibil să te ia somnul mai repede după sex și din motive întemeiate.

„După orgasm este eliberat hormonul prolactină, care este responsabil pentru sentimentele de relaxare și somnolență”, spune Sheenie Ambardar, psihatru în West Hollywood, California.

Reduce stresul

Dacă ești aproape de partenerul tău, stresul și anxietatea devin amintiri.

Excitarea sexuală eliberează o substanță chimică a creierului care accelerează plăcerea. Sexul și intimitatea îți pot crește stima de sine, așadar nu este doar o rețetă pentru o viață sănătoasă, ci și pentru una fericită.