Cum scapi de ploşniţele de pat
Insecte mici, cât un sâmbure de măr, ploşniţele fac adevărate ravagii în dormitor. Stau ascunse în saltea şi mobilier şi se hrănesc cu sângele gazdei „primitoare‟. Problema neplăcută se poate rezolva cu succes dacă apelezi la aceste metode de combatere a invadatorilor.
Înţepăturile de ploşniţe nu dor, pentru că aceste insecte elimină o substanţă cu efect anestezic în momentul când penetrează pielea. Locul înţepat arată ca o muşcătură de ţânţar – poate fi confundată şi cu o reacţie alergică –, însoţită, însă, de mâncărime.
Pudra de talc, eficienţă ridicată
În combaterea ploşniţelor, cel mai puternic remediu este pudra de talc sau pudra de dolomită (mineral cu putere mare de absorbţie), pe care o găseşti în comerţ la preţ accesibil. Aplică pudră peste tot pe unde vezi urme de ploşniţe, cum ar fi la picioarele patului, pe lenjerie. Analizează toate suprafeţele obiectelor de mobilier şi presară peste acestea pudră de talc sau de dolomită. Praful va fi ingerat de insecte, iar odată ajuns în corp, va absorbi lichidele din ploşniţe şi le va deshidrata până la devitalizare. Este indicat să igienizezi des dormitorul, ca să previi cuiburile de paraziţi şi să schimbi aşternuturile frecvent.
Uleiul esenţial pune pe fugă insectele
Ştiai că poţi scăpa cu uşurinţă de ploşniţele de pat dacă pulverizezi spaţiul invadat cu soluţie din 1 parte apă şi 3 părţi uleiuri din cedru, cuişoare, arbore de ceai, de portocală sau de lavandă? Acestor insecte le displace mirosul puternic al uleiurilor.
Citeste si: 10 beneficii ale curei cu clorofilă
Poţi rezolva problema ploşniţelor folosindu-te de temperaturi ridicate şi foarte scăzute. Mai exact, spală totul din cameră la temperatură înaltă, peste 60 ⁰C, ca să distrugi şi larvele. În acest scop poţi investi în aparate cu abur fierbinte. De asemenea, poţi elimina insectele congelând lenjeriile, dacă acestea se află pe suprafaţa cearşafurilor, păturilor, huselor de pat.
Bine de ştiut!
Foloseşte chit pentru lemn, pentru a umple toate fisurile din pat şi celelalte obiecte de mobilier din cameră. Vei evita, astfel, ocaziile insectelor de a-şi face alte cuiburi.