Ce vrea, cu adevărat, o femeie de la un bărbat?

image

Dorințele și așteptările femeilor în privința bărbaților pot varia în funcție de cultură, educație, experiențe de viață și preferințe individuale. Însă sunt câteva lucruri pe care majoritatea femeilor le doresc de la partenerul lor.

"În familie interacționăm pentru prima dată cu tipare relaționale din care învățăm cum anume să navigăm în propria noastră lume relațională, atunci când ne-o dezvoltăm. Când ne atrag parteneri indisponibili emoțional sau unele persoane caută în mod activ astfel de parteneri, depinde de contextul de viață pe care fiecare persoană l-a trăit. Atracția față de persoanele indisponibile emoțional poate fi legată de experiențe trecute, cum ar fi relații anterioare dificile sau absența afecțiunii din copilărie. Astfel de experiențe pot influența modul în care percepem relațiile și pot face ca persoanele indisponibile emoțional să pară familiare și în preajma lor să ne simțim confortabil, chiar dacă aceasta realitate nu este o bază sănătoasă pentru o relație funcțională", explică psihologul Florina Anichitoae.

Vezi şi: De ce femeile nu ies din relațiile abuzive?

Respect  

Femeile vor să fie respectate și tratate cu atenție și considerație de către partenerii lor. Aceste comportamente pozitive includ ascultarea activă, empatia, și manifestarea de grijă și de respect față de opiniile, nevoile și dorințele lor.

Comunicarea deschisă

Printre calitățile apreciate mult de femeie se află capacitatea bărbaților de a comunica deschis și sincer, exprimându-și sentimentele și opiniile într-un mod respectuos și empatic. Comunicarea transparentă și onestă este importantă într-o relație și ajută la construirea încrederii reciproce.

Maturitate emoțională

Femeile apreciază la bărbați simțul responsabilității și maturitatea emoțională, care îi ajută să gestioneze situațiile dificile și să-și asume sarcini și responsabilități într-o relație sentimentală. Asumarea consecințelor propriilor acțiuni și stabilitatea emoțională sunt asociate cu maturitatea psihică.

Simțul umorului

Capacitatea de a face glume, de a fi vesel și de a aborda viața cu un zâmbet pe buze poate crea conexiuni emoționale și apropieri într-o relație, iar femeile știu să aprecieze această calitate a bărbaților.

Sprijin sau susţinere

Relațiile împlinite sunt cele în care femeile sunt înțelese și primesc sprijin. Cu alte cuvinte, femeile vor ca bărbații să fie prezenți emoțional, să ofere sprijin moral, să le încurajeze și să le susțină pe partenerele lor în atingerea obiectivelor lor personale și profesionale.

Sexualitate împlinită

O viață sexuală împlinită poate avea sensuri diferite pentru fiecare persoană în parte, deoarece sexualitatea este subiectivă și subliniază importanța individualității și diversității experiențelor umane. Cu toate acestea, o viață sexuală împlinită poate implica următoarele elemente: consimțământ și respect reciproc, sănătate sexuală, intimitate emoțională și conexiune, respectarea diversității sexuale și de gen, plăcere și satisfacție sexuală.

Vezi şi: Cum eşti manipulat de partener fără să-ţi dai seama