Ce înseamnă să fii sapiosexual. Semne care arată că şi tu ai putea fi

image

În zilele noastre există tot mai multe „curente” în materie de sexualitate. La modă este şi sapiosexualitatea, care are caracteristici interesante.

Sapiosexualitatea este un tip de sexualitate care presupune să fii atras mai mult de mintea sau de intelectul unei persoane decât de felul în care aceasta arată. Pentru a se simți atrasă sexual de cineva, o persoană sapiosexuală trebuie mai întâi să se simtă stimulată intelectual, informează verywellmind.com.

Sapiosexualitatea înseamnă că inteligența este adesea prima calitate pe care o persoană o observă la un potențial partener. Sapiosexual este un cuvânt destul de nou, iar prima utilizare cunoscută a cuvântului de către Merriam-Webster a fost în 2004. Conform cercetărilor, între 1% și 8% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani ar fi sapiosexuale.

Orice adult se poate identifica drept sapiosexual, inclusiv cei heterosexuali sau gay.

Vezi şi: Iată ce îi atrage cu adevărat pe bărbaţi la femei!

Creierul, primul organ sexual

Creierul, centrul tuturor emoţiilor şi gândurilor, este totodată şi locul de operare pentru o reţea complexă de neurotransmiţători şi hormoni implicaţi, printre altele, în dorinţa sexuală. Creierul dirijează excitaţia sexuală şi controlează secreţia unor hormoni precum testosteronul, care stimulează apetitul sexual.  

image

Deoarece atracția este centrată pe intelect sau pe modul în care funcționează mintea unei persoane, oamenii care sunt sapiosexuali nu simt atracție până când mintea lor nu se simte stimulată de un potențial partener. Pentru un sapiosexual nu există o plăcere mai mare decât să fie stimulată din punct de vedere intelectual.

Semne care arată că eşti sapiosexual

Poate eşti sapiosexual şi nu ştii? Dacă te regăseşti în aceste caracteristici, ai putea fi şi tu un sapiosexual:

▬ Preferi conversaţiile profunde cu un potenţial partener.

▬ Găseşti o plăcere supremă când eşti angajat în conversaţii care te stimulează din punct de vedere intelectual.

▬ Consideri că inteligenţa unei persoane este mai sexy decât un trup gol.

▬ Crezi că un loc potrivit pentru o întâlnire este o librărie sau o bibliotecă.