Care orgasm este mai lung: al bărbaţilor sau al femeilor?

Sexualitatea este parte importantă din viaţa noastră sau ar trebui să fie. În afara faptului că este o activitate cât se poate de plăcută, viaţa sexuală regulată are şi numeroase beneficii asupra sănătăţii fizice şi psihice.

image

Orgasmul este un moment de eliberare, care duce la un sentiment de plăcere intensă în timpul actului sexual. Produce efecte plăcute în corp, care pot dura câteva secunde. La bărbați, orgasmul este, de obicei, urmat de ejaculare. La femei, această plăcere supremă poate induce contracții repetate ale vaginului, care oferă o senzație de extaz. Potrivit Alain Heril, sexolog, această stare de liniște care apare după orgasm este corelată cu hormonii. În timpul orgasmului, creierul produce hormoni, dopamină, oxitocină și adrenalină, lucru care induce senzaţii şi plăcere intense.

Însă există diferenţe între bărbaţi şi femei când vine vorba despre orgasm. Plăcerea sexuală a bărbaţilor este considerată “mecanică”, iar ei ajung mai repede la orgasm decât femeile, se ştie. Se consideră că orgasmul masculin este corelat cu creierul reptilian sau primitiv. Aceasta înseamnă că sub efectul stimulării erotice și în timpul intensificării orgasmului, bărbaţii intră într-o fază care generează ejaculare. Urmează etapa refractară, care îl obligă să ia o pauză mai mult sau mai puțin lungă.

În cazul femeilor, creierul limbic sau emoţional controlează plăcerea sexuală. Emoțiile, gândurile, mediul, sentimentele și fanteziile sunt elemente-cheie în apariţia orgasmului la femei. Chiar şi în momentele de dinaintea orgasmului, femeia poate fi perturbată de un zgomot, de o imagine sau de un gând, care o pot împiedica să ajungă la orgasm. Cu cât o femeie are o relaţie mai armonioasă cu partenerul, cu atât are şanse mai mari să ajungă la orgasm.

Totuşi, cine are un orgasm mai lung?

Într-un videoclip publicat pe canalul de Youtube Asap SCIENCE, Mitchell Moffit și omul de știință Gregory Brown au încercat să obţină un răspuns la această întrebare. Ei au descoperit că mai mulți factori ar putea influența gradul de plăcere resimțit de bărbați și femei. Femeile s-ar bucura de orgasme mai lungi, care durează aproximativ 20 de secunde sau mai mult, în timp ce plăcerea masculină ar dura doar 3-10 secunde. Cu toate acestea, studiile arată că bărbații pot ajunge cu ușurință la orgasm, 95% dintre ei atingând punctul suprem în timpul sexului. În cazul femeilor, 69% dintre ele ajung la orgasm în timpul unui contact sexual.

Vezi şi: Ce faci în caz de herpes genital