STUDIU: Bărbații pot fi alergici la propriul orgasm

Bărbații pot avea o reacție alergică de fiecare data când ejaculează, manifestată prin simptome asemănătoare gripei, arată un nou studiu citat de Mirror.

Sindromul de boală post-orgasmică este o afecțiune rară în care o persoană dezvoltă simptome alergice  asemănătoare gripei inclusiv oboseală, slăbiciune, dureri de cap și febră.

Oamenii de știință au identificat cel puțin 60 de cazuri în care bărbații sufereau de febră, tuse, strănut și slăbiciune musculară - o afecțiune cunoscută sub numele de sindromul bolii post-orgasmice.

image

Alergia la sex se manifestă ca o gripă Foto: Shutterstock

Alți bărbați respective au avut, de asemenea, probleme cu vorbirea, concentrarea și memoria, aceste probleme durând câteva zile sau până la o săptămână.

Dr. Andrew Shanholtzer, de la Universitatea Oakland William Beaumont School of Medicine, citat de Mirror a spus că afecțiunea este adesea „subdiagnosticată”, deoarece nu este binecunoscută în rândul comunității medicale.

Cercetătorul, care este coautor al studiului, a explicat: „Mulți furnizori de servicii de sănătate nu știu despre asta, iar publicul cu atât mai puțin.Este mai mult ca probabil o situație de afecțiune subdiagnosticată, cu multi pacienți netratați și nediagnosticați.”

Dr. Shanholtzer a explicat că problema poate începe atunci când o leziune sau o infecție a testiculelor duce la scurgerea unei cantități mici de spermă în fluxul sanguin, ceea ce declanșează un răspuns de apărare din partea organismului.

El a adăugat că celulele imune din organism sunt antrenate să atace orice substanță străină găsită, dar celulele speciale - cunoscute sub numele de celule Sertoli - țin sperma izolată și protejată. Cu toate acestea, atunci când celulele Sertoli sunt deteriorate, sperma este expusă sistemului imunitar care îl atacă ca și cum ar fi un virus sau o bacterie. Așa se ajunge la simptome asemănătoare gripei.

Echipa de oameni de știință a cercetat afecțiunea aceasta după ce un bărbat de 27 de ani a început să dezvolte  tuse, nas înfundat și secreții nazale, strănut și erupții pe brațe ori de câte ori ejaculat.

Medicii - care au scris despre pacient în jurnalul medicalUrology Case Reports - au spus că bărbatul evita orice activitate sexuală sau relații romantice din cauza naturii simptomelor sale, iar medicii nu au găsit probleme cu testiculele, sperma sau hormoni.

Cercetătorii au descoperit că antibioticele nu l-au ajutat pe bărbat, dar un medicament antihistaminic care ajută cu simptomele alergiilor i-a atenuat simptomele cu 90 la sută.

Oamenii de știință au identificat cel puțin 60 de cazuri în care bărbații sufereau de această afecțiune.

Citește și Ce tip de cancer este adesea, ratat la investigațiile medicale