Aceasta este vârsta la care bărbaţii sunt tentaţi cel mai mult să înşele!

Se ştie că bărbaţii sunt cei care calcă strâmb mai des decât femeile, dar ştiai că există şi o vârstă la care această probabilitate este mai mare?

image

Nu se ştie exact dacă este sau nu vorba despre criza vârstei mijlocii, dar se crede că un bărbat este tentat mai mult să înşele pe măsură ce înaintează în vârstă.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din New Hampshire, există chiar o creștere a infidelității în rândul bărbaților.

Cu cât un bărbat îmbătrânește, cu atât este mai infidel

Mai multe studii și sondaje s-au concentrat pe infidelitatea masculină. Potrivit unui sondaj Ipsos, cu cât bărbatul înaintează în vârstă, cu atât ar fi mai infidel.

Sondajul a arătat că între 18 și 34 de ani, 38% dintre ei mărturisesc că au călcat strâmb, între 35 și 49 de ani, 51% dintre ei au declarat că au fost infideli și peste 50 de ani, 66% dintre bărbați au spus că au și-au înșelat partenera de viaţă.

Vezi şi: Există viaţă după amantă? Sfatul psihologului

La ce vârstă sunt bărbații cei mai infideli, conform științei?

În timp ce unele rezultate, precum sondajul Ipsos, au arătat o creștere a infidelității pe măsură ce bărbatul îmbătrânește, un studiu recent a analizat vârsta la care bărbații sunt cel mai probabil să fie infideli.

Realizat de Universitatea din New Hampshire, studiul dezvăluie că vârful infidelității la bărbați este atins la 55 de ani.

Un vârf de infidelitate care poate fi exprimat în diferite moduri: o explozie de libido extraconjugal pentru a liniști ego-ul și de a afla că încă mai este dorit, atracția pentru legăturile interzise sau dorința de a trăi din nou o a doua tinerețe.

Citeşte şi: De ce caută bărbaţii atenţia altor femei