Cum miroase un vagin sănătos și unul bolnav. Ce afecțiuni anunță

infectie7 jpg

Chiar dacă parfumul vaginului  variază de la o persoană la alta, experții cred că unele mirosuri trebuie să te îngrijoreze.

Dr Elisabeth Rosén susține că în zona intimă există o floră bacteriană naturală care este acolo pentru a menține un echilibru bun. Din cauza acestei bacterii naturale, mucusul cervical din vagin va avea întotdeauna un miros.

Specialistul mai spune că unele femeile vor experimenta și o fluctuație a mirosurilor din cauza  menstruației .

Dr. Livi are convingerea că există o varietate de arome și că, în general, dacă te simți bine și mirosul sau scurgerea  vaginală nu este neobișnuită pentru tine, nu ai niciun motiv să-ți faci griji.

Dar care sunt mirosurile vaginului și când ar trebui să te îngrijorezi?

Pește    

Dacă ai un pic de miros de pește acolo, doctorul Rosén susține că acest lucru s-ar putea datora unei infecții numite trihomoniază. „Este o boală parazitară care de obicei nu provoacă multe simptome. Uneori, femeile experimentează simptome subtile, cum ar fi o scurgere vaginală galben-verzuie cu un miros neplăcut, iar vulva poate fi puțin roșie și să apară mâncărimi.

 Înălbitor

Există personae care apreciază mirosul de înălbitor/amoniac, deoarece le amintește de curățenie, dar cele mai multe nu și-ar dori să se confrunte cu asta în intimitatea lor. Dacă vaginul tău miroase așa, vizitează un medic, poate fi un semn al unei infecții bacteriene.

Dr. Rosén susține că o infecție lăsată netratată poate provoca febră, iar mirosul va fi unul neplăcut. Ba mai mult, poate fi, de asemenea, un semn al unei probleme de incontinență de care nu știi.

Putred

Te-ai spălat și ți-ai schimbat lenjeria, dar există încă un miros acolo jos care pur și simplu nu dispare. Poate nu te-ai gândit, dar s-ar putea datora unui tampon uitat.

Acest lucru este periculos, deoarece produsele sanitare care au fost lăsate prea mult timp acolo pot provoca sindromul de șoc toxic - care este o boală foarte rară.

Dr. Rosen mai spune că, dacă această bacterie intră în sistemul tău, atunci te vei îmbolnăvi foarte repede. Semnele cheie la care trebuie să fii atentă sunt: febră mare, modificări ale tensiunii arteriale, diaree, vărsături și erupții cutanate.

Drojdie

La unii oameni, candidoza devine mirositoare și, dacă duhoarea este ca cea a drojdiei, ar trebui mers la medic, asta pentru a exclude orice afecțiune de bază.

Aceste tipuri de infecții sunt frecvente și simptomele includ mâncărime, arsuri și secreții care pot deveni ca brânza de vaci.

Metalic

Experții spun că mirosul metalic s-ar putea datora cancerului uterin. Cu toate acestea, acesta nu este primul simptom al bolii.

Acidulat

Dacă mirosul de mai jos este puțin acidulat, experții spun că acest lucru este normal și înseamnă că PH-ul tău vaginal este în echilibru. Dacă simți un parfum acru sau acidulat, nu ai de ce să îți faci griji.