Cum miroase un vagin s─ân─âtos ╚Öi unul bolnav. Ce afec╚Ťiuni anun╚Ť─â

infectie7 jpg

Chiar dac─â parfumul vaginului  variaz─â de la o persoan─â la alta, exper╚Ťii cred c─â unele mirosuri trebuie s─â te ├«ngrijoreze.

Dr Elisabeth Ros├ęn sus╚Ťine c─â ├«n zona intim─â exist─â o flor─â bacterian─â natural─â care este acolo pentru a men╚Ťine un echilibru bun. Din cauza acestei bacterii naturale, mucusul cervical din vagin va avea ├«ntotdeauna un miros.

Specialistul mai spune c─â unele femeile vor experimenta ╚Öi o fluctua╚Ťie a mirosurilor din cauza  menstrua╚Ťiei .

Dr. Livi are convingerea c─â exist─â o varietate de arome ╚Öi c─â, ├«n general, dac─â te sim╚Ťi bine ╚Öi mirosul sau scurgerea  vaginal─â nu este neobi╚Önuit─â pentru tine, nu ai niciun motiv s─â-╚Ťi faci griji.

Dar care sunt mirosurile vaginului și când ar trebui să te îngrijorezi?

Pe╚Öte    

Dac─â ai un pic de miros de pe╚Öte acolo, doctorul Ros├ęn sus╚Ťine c─â acest lucru s-ar putea datora unei infec╚Ťii numite trihomoniaz─â. ÔÇ×Este o boal─â parazitar─â care de obicei nu provoac─â multe simptome. Uneori, femeile experimenteaz─â simptome subtile, cum ar fi o scurgere vaginal─â galben-verzuie cu un miros nepl─âcut, iar vulva poate fi pu╚Ťin ro╚Öie ╚Öi s─â apar─â m├ónc─ârimi.

 ├Än─âlbitor

Exist─â personae care apreciaz─â mirosul de ├«n─âlbitor/amoniac, deoarece le aminte╚Öte de cur─â╚Ťenie, dar cele mai multe nu ╚Öi-ar dori s─â se confrunte cu asta ├«n intimitatea lor. Dac─â vaginul t─âu miroase a╚Öa, viziteaz─â un medic, poate fi un semn al unei infec╚Ťii bacteriene.

Dr. Ros├ęn sus╚Ťine c─â o infec╚Ťie l─âsat─â netratat─â poate provoca febr─â, iar mirosul va fi unul nepl─âcut. Ba mai mult, poate fi, de asemenea, un semn al unei probleme de incontinen╚Ť─â de care nu ╚Ötii.

Putred

Te-ai sp─âlat ╚Öi ╚Ťi-ai schimbat lenjeria, dar exist─â ├«nc─â un miros acolo jos care pur ╚Öi simplu nu dispare. Poate nu te-ai g├óndit, dar s-ar putea datora unui tampon uitat.

Acest lucru este periculos, deoarece produsele sanitare care au fost l─âsate prea mult timp acolo pot provoca sindromul de ╚Öoc toxic - care este o boal─â foarte rar─â.

Dr. Rosen mai spune c─â, dac─â aceast─â bacterie intr─â ├«n sistemul t─âu, atunci te vei ├«mboln─âvi foarte repede. Semnele cheie la care trebuie s─â fii atent─â sunt: febr─â mare, modific─âri ale tensiunii arteriale, diaree, v─ârs─âturi ╚Öi erup╚Ťii cutanate.

Drojdie

La unii oameni, candidoza devine mirositoare ╚Öi, dac─â duhoarea este ca cea a drojdiei, ar trebui mers la medic, asta pentru a exclude orice afec╚Ťiune de baz─â.

Aceste tipuri de infec╚Ťii sunt frecvente ╚Öi simptomele includ m├ónc─ârime, arsuri ╚Öi secre╚Ťii care pot deveni ca br├ónza de vaci.

Metalic

Exper╚Ťii spun c─â mirosul metalic s-ar putea datora cancerului uterin. Cu toate acestea, acesta nu este primul simptom al bolii.

Acidulat

Dac─â mirosul de mai jos este pu╚Ťin acidulat, exper╚Ťii spun c─â acest lucru este normal ╚Öi ├«nseamn─â c─â PH-ul t─âu vaginal este ├«n echilibru. Dac─â sim╚Ťi un parfum acru sau acidulat, nu ai de ce s─â ├«╚Ťi faci griji.