Premieră naţională. Medicii au operat, cu succes, o tânără născută fără vagin

1 2 jpg jpeg

Interven┼úia minim-invaziv─â a fost realizat─â pro bono ┼či a presupus reconstruc┼úia vaginului printr-o biogref─â de ultim─â genera┼úie, care o va ajuta pe fat─â s─â aib─â o via┼ú─â sexual─â normal─â.

Profesorul Petre Br─âtil─â, care a operat de cancer de col uterin o femeie gravid─â, a fost singurul medic din ┼úar─â care a reu┼čit s─â rezolve problema Alinei.

Fata s-a n─âscut f─âr─â vagin ┼či uter, o malforma┼úie extrem de rar─â care poart─â numele de Sindromul Mayer-Rokitansky-K├╝ster-Hauser. Tinerei i-a fost descoperit─â malforma┼úia la v├órsta de 18 ani, c├ónd a mers pentru prima dat─â la medic pentru a afla de ce nu are ├«nc─â menstrua┼úie. Pierduse orice speran┼ú─â P├ón─â s─â ajung─â la profesorul Br─âtil─â, timp de patru ani, Alina a trecut prin emo┼úii cople┼čitoare, de la team─â ┼či incertitudine la dezn─âdejde ┼či chiar furie, mai ales c─â niciun medic nu reu┼čea s─â ├«i ofere o solu┼úie.

ÔÇ×Am ├«nt├ólnit medici care cuno┼čteau foarte pu┼úine lucruri despre aceast─â problem─â ┼či medici care aveau o atitudine foarte rece fa┼ú─â de suferin┼úa mea. Mergeam de la un spital la altul, fusesem refuzat─â ┼či nu mai credeam c─â exist─â vreo solu┼úie pentru cazul meu. ┼×tiam c─â nu sunt bolnav─â, ├«ns─â o via┼ú─â f─âr─â boal─â nu ├«nseamn─â neap─ârat o via┼ú─â normal─â. Iar eu voiam s─â tr─âiesc ca oricare alt─â femeieÔÇŁ, poveste┼čte Alina.

Cite┼čte continuarea articolului AICI