Premieră naţională. Medicii au operat, cu succes, o tânără născută fără vagin

1 2 jpg jpeg

Intervenţia minim-invazivă a fost realizată pro bono şi a presupus reconstrucţia vaginului printr-o biogrefă de ultimă generaţie, care o va ajuta pe fată să aibă o viaţă sexuală normală.

Profesorul Petre Brătilă, care a operat de cancer de col uterin o femeie gravidă, a fost singurul medic din ţară care a reuşit să rezolve problema Alinei.

Fata s-a născut fără vagin şi uter, o malformaţie extrem de rară care poartă numele de Sindromul Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser. Tinerei i-a fost descoperită malformaţia la vârsta de 18 ani, când a mers pentru prima dată la medic pentru a afla de ce nu are încă menstruaţie. Pierduse orice speranţă Până să ajungă la profesorul Brătilă, timp de patru ani, Alina a trecut prin emoţii copleşitoare, de la teamă şi incertitudine la deznădejde şi chiar furie, mai ales că niciun medic nu reuşea să îi ofere o soluţie.

„Am întâlnit medici care cunoşteau foarte puţine lucruri despre această problemă şi medici care aveau o atitudine foarte rece faţă de suferinţa mea. Mergeam de la un spital la altul, fusesem refuzată şi nu mai credeam că există vreo soluţie pentru cazul meu. Ştiam că nu sunt bolnavă, însă o viaţă fără boală nu înseamnă neapărat o viaţă normală. Iar eu voiam să trăiesc ca oricare altă femeie”, povesteşte Alina.

Citeşte continuarea articolului AICI