De ce gemetele în timpul sexului sporesc plăcerea?

Intenționat sau nu, geamătul în timpul sexului poate avea un impact  puternic. Potrivit unui studiu citat de Cosmopolitan, sunetele de plăcere din timpul sexului pot îmbunătăți experiența sexuală.  

Cu toate acestea, sunetele de plăcere pot fi puțin intimidante, mai ales dacă te gândești prea mult la felul în care „ar trebui” să se audă, scrie Cosmpolitan, care a întrebat experți despre  semnificația și rolul sunetelor sexuale.

image

Gemetele sunt o formă de comunicare sexuală. Foto: Shutterstock. 

Astfel, Gigi Engle, antrenor de sex certificat și autoarea cărții „All the Fucking Mistakes: A Guide to Sex, Love, and Life” spune că aceste sunt „un răspuns natural, animal la cel mai elementar nivel”. Și continua:

„Când simțim plăcere, începem să pierdem controlul asupra corpului nostru. Sistemul nervos somatic preia controlul și nu mai controlam sunetele produse de plăcere”.

Pe de altă parte, Kenneth Play, educator sexual internațional și creator al cursului „Sex Hacker Pro” spune că „Sunt momente când oamenii exagerează cu zgomotul în încercarea de a satura ego-ul unui partener.”

Părerea unui alt sexology citat de Cosmopolitan este că „Indiciile audio sunt atât o formă erotică, cât și utilă de comunicare sexuală”.

Jennifer Litner, sexology spune că a geme în timpul sexului „ poate fi o modalitate de a te conecta la experiența pe care o trăiești. De exemplu, dacă o persoană geme în timp ce spune „îmi place asta”, acest lucru îi direcționează atenția către propria trăire, fiind în același timp un indiciu pentru partenerul său.”

De cele mai multe ori, gemetele sunt un semnal că ești pe drumul cel bun „ Gemetul este un indicator bun că ceva funcționează, iar tăcerea este un indicator bun că nu este așa.”, spune Engle.

Dar cum să folosești gemetele pentru a face sexul mai bun?

Există mai multe moduri în care gemetele pot fi folosite pentru a face sexul mai bun. Le-ai putea folosi ca indicator pentru a vedea ce îi place sau ce nu-i place partenerului tău, de exemplu.

„Încearcă să-ți dezvolți abilitățile de a detecta când partenerul tău se preface și când scoate sunete autentice de plăcere”, sugerează Play. Acest lucru nu numai că te va ghida atunci când vine vorba de a-i face pe plac, dar îl poate ajuta și pe partenerul tău să se simtă confortabil eliberând gemetele.

„Gemetul este super sexy și arată că partenerii trăiesc o experiență pozitivă”, spune Engle. „Oamenii vor să simtă că fac o treabă bună în pat. Este foarte erotic să auzi o confirmare”.

Mai mult, pe lângă faptul că gemetele sunt un răspuns natural la plăcere pentru unii oameni, te poate ajuta pe tine și pe partenerul tău să ajungi la punctul culminant. Dar, nu toată lumea experimentează gemetele, iar dacă vă înăbușiți în mod activ gemetele, dr. Jess spune că este o idee bună să înțelegi de ce faci acest lucru. „Simți că nu meriti plăcere? Te-ai antrenat să-ți adaptezi sunetele la se potrivește cu așteptările partenerului? Ești pregătit să contești aceste norme și așteptări?"

Citește și Obișnuiești să mănânci repede? Iată ce boală poți face!