Masturbarea: de ce e bine să o practici. Cum te poate scăpa de stres

mastur jpg

Considerată mult timp o perversiune, masturbarea este din ce în ce mai puțin un subiect tabu! 85% dintre francezi o practică din când în când, 35% în fiecare săptămână... și nu greșesc! Masturbarea are multe beneficii pentru sănătate.

Masturbarea previne cancerul de prostată

Potrivit cercetătorilor australieni,cu cât bărbații între 20 și 50 de ani ejaculează mai mult, cu atât riscul de a dezvolta cancer de prostată  este mai mic. Explicația lor? Masturbarea ar limita acumularea de lichid seminal în canalele de prostată și ar preveni astfel riscul de cancer (componentele spermei pot fi cancerigene).

Mai mult, ejacularea ar induce o măturare completă a celulelor prostatei, făcându-le astfel mai puțin sensibile la riscul de apariție a tumorii.

Masturbarea reduce stresul

Pentru că este o sursa de plăcere, masturbarea calmează stările de nervozitate, atât la bărbați, ca și la femei! În timpul orgasmului, creierul eliberează „ endomorfine ”... Acești hormoni, numiți și „hormoni ai plăcerii”, provoacă relaxare fizică și musculară.

Potrivit unui studiu al psihologului Carol Rinkleib Ellison, 39% dintre femeile americane se masturbează pentru a se relaxa.

Masturbarea crește plăcerea

„Mângâierea sexului îți va permite să înțelegi mai bine configurația acestuia, dar și erotismul punctelor sale și gesturile care pot ajuta stimularea”, explică dr. Gérard Leleu, medic sexolog, în cartea sa „Tratatul orgasmelor”. În mod clar, această practică îți permite să îți cunoști mai bine corpul, dar și pe cel al partenerului, și deci să obții plăceri mai intense.

„A oferi plăcere înseamnă a-ți afirma autonomia erotică, ceea ce este benefic pentru armonia cuplului”, adaugă specialistul. Bărbații si femeile care practică masturbarea, singuri sau în perechi, își trezesc constant sexualitatea si promovează dezvoltarea acesteia.

Maturbarea te ajută să ajungi mai repede la orgasm

„94% dintre femeile care nu se masturbează nu au orgasme vaginale”, conform diverselor studii ale sexologilor americani Masters și Johnson. Acest lucru se datorează faptului că masturbarea clitorisului crește sensibilitatea la plăcere.

„O femeie care știe să-și declanșeze orgasmul are mai multe șanse să-l obțină și alături de partenerul ei”, explică dr. Gérard Leleu, sexolog, în cartea sa „Tratatul orgasmelor”.

Masturbarea îmbunătățește somnul

„Datorită plăcerii pe care o generează, masturbarea este un excelent somnifer ”, explică dr. Gérard Leleu, sexolog, în „Tratatul orgasmelor”.

De ce ? Unul, pentru că determină creierul să elibereze neurohormoni, în special endomorfine, despre care se știe că favorizează somnul. Doi, pentru că ajută la relaxare, iar creierul are nevoie de această perioadă pentru a se pregăti de somn. Potrivit unui studiu al psihologului Carol Rinkleib Ellison, 32% dintre cele 2.600 de femei americane pe care le-a chestionat se masturbează pentru a dormi bine.