De ce rămân femeile alături de bărbaţi care le fac să sufere. Motivele sunt surprinzătoare

La începutul unei relaţii de dragoste, toate par frumoase şi parcă niciun norişor nu apare la orizont. Pe măsură ce ne cunoaştem mai bine partenerul descoperim lucruri care poate ne plac mai puţin, dar, din iubire, trecem peste ele.

image

Stima de sine scăzută le determină pe unele femei să rămână alături de un partener nepotrivit. Foto: Shutterstock

Cu timpul, defectele partenerului de viaţă par să se amplifice, la care se adaugă şi alte aspecte care tind să fragilizeze o relaţie. În cazul femeilor, multe dintre ele afirmă că fac eforturi pentru a-şi “salva” relaţia de cuplu. Există diverse motive pentru care femeile aleg să rămână alături de un partener nepotrivit, cum sunt următoarele!

Influenţa părinţilor

Avem impresia că alegerea partenerului ne aparţine, că este deliberată, însă adesea aceasta este influenţată de părinţi. Psihoterapeutul Géraldyne Prévot Gigan a explicat pentru L'Express că, în general, modelul părinţilor ne influenţează alegerea partenerului de viaţă. Relația dintre tată și mamă este ancorată în inconștientul copilului și influențează acestuia propriile experiențe viitoare când vine vorba de alegerea partenerului. Dacă relaţia acestora este una armonioasă, bazată pe respect şi încredere, sunt şanse mai mari ca acest model să fie şi cel al copilului la maturitate. În schimb, dacă relaţia acestora este una marcată de reproşuri şi lipsă de respect, copilul va putea ajunge să se aibă, ca adult, o relaţie toxică.

Vezi şi: Aceste trucuri îţi revitalizează viaţa sexuală!

Stima de sine scăzută

Femeia care are o stimă de sine scăzută se poate complace într-o relaţie distructivă şi poate alege să rămână lângă un partener care o face să sufere. Potrivit lui Jacques Salomé, psihosociolog, o persoană căreia îi lipseşte stima de sine va trece cu vederea faptul că nu este respectată în cuplu.

Victimă a abuzului în copilărie

Persoanele care au suferit în copilărie abuzuri psihice, fizice sau sexuale au o probabilitate mai mare de a face alegeri nepotrivite când vine vorba de viaţa amoroasă. Un copil abuzat poate ajunge să creadă că nu merită să fie iubit sau respectat, inclusiv ca adult.

Iluzia că îşi pot schimba partenerul

Multe femei au impresia că îşi pot schimba în bine partenerul de viaţă sau că pot îndrepta o trăsătură de personalitate a acestuia. Însă, în cele mai multe cazuri, este un efort inutil.

Vezi şi: De câte ori face sex pe săptămână un cuplu „normal”?

Teama de a rămâne singură

Unele femei rămân într-o relație cu un partener nepotrivit de teamă să nu rămână singure. În plus, unele femei nu suportă singurătatea și încearcă să umple un gol interior rămânând într-o relație cu un partener care le face să sufere.

Sunt manipulate

Perverşii narcisici sunt persoane care ştiu cum să îşi ţină victima într-un fel de laţ invizibil. Un bărbat cu un astfel de caracter este manipulator şi are o personalitate multiplă. O femeie care are neşansa de a avea un astfel de partener poate fi manipulată astfel încât să aibă impresia că locul ei este lângă acesta, prin urmare, şansele de a-l părăsi sunt mici.

Sentimentele

Iubirea pe care o femeie o are faţă de partenerul său poate fi atât de oarbă încât ea uită de propria fericire. Dragostea şi ataşamentul faţă de partener le determină să rămână alături de acesta, chiar dacă ştiu că este nepotrivit.