Cine suferă mai mult din iubire, bărbaţii sau femeile?

1 barbatii sufera din dragoste jpg jpeg

Dupa ce se incheie o relatie, femeile plang si se invinovatesc, dar nici barbatii nu se lasa mai prejos. Analizand situatia, specialistii au ajuns la concluzia ca barbatii sufera din dragoste mai mult decat femeile.

Daca este sau nu asa, ne lamuresc oamenii de stiinta americani, coordonati de profesorul Robin Simon, de la Universitatea Wake Forest, Carolina de Nord. Acestia au descoperit ca barbatii sufera din dragoste si isi revin mai greu decat femeile dupa un esec sentimental.

Specialistii au studiat modul cum reactioneaza urmasii lui Adam cand le sunt ranite sentimentele in dragoste. Mare le-a fost mirarea sa descopere ca barbatii nu sunt chiar atat de duri cand vine vorba despre emotii. In urma studiilor, ei au descoperit ca, spre deosebire de partenerele lor, barbatii cred ca au parte de mai multe beneficii intr-o relatie, prin urmare au mai multe motive sa o regrete.

Barbatii sufera din dragoste: cel mai ranit le este Ego-ul

Expertii in relatii spun ca barbatii sunt mult mai afectati cand o relatie se incheie in defavoarea lor. Acestia analizeaza fiecare aspect al relatiei si se pun si in locul partenerei, ca sa vada care e mai privilegiat. Iar cand lucrurile nu merg bine si iubita alege alt drum, Masculul Alfa se simte invins si pierdut.

Isi ascund emotiile

Cand trece printr-o despartire, stima de sine a unui barbat este puternic afectata. Mai mult decat atat, spre deosebire de femei, barbatii nu isi pot marturisi tristetea prietenilor si familiei. Tendinta lor este sa tina in ei suferinta pana cand au impresia ca au depasit-o in totalitate.

De obicei nu plang, dar isi exprima emotiile in feluri diferite. De exemplu, nu mananca sanatos, sunt agresivi, se izoleaza in munca, nu dorm suficient si consuma alcool in exces.

Din pacate, daca a suferit o data din dragoste, un barbat tinde sa judece fiecare femeie cu care va avea o relatie dupa greselile celei care i-a ranit inima. De aceea, cei mai multi compara si analizeaza relatia prezenta cu cele din trecut.

Se indragostesc greu, dar se daruiesc total

Cand se implica intr-o relatie, un barbat nu se ataseaza asa de usor de o femeie. Cand o face, insa, devine excesiv de protectiv si intr-atat de indragostit, ca nici nu-si mai da seama cand ea nu-i mai impartaseste sentimentele.

foto: abcphoto.com