De câte ori face sex pe săptămână un cuplu „normal”?

Sexualitatea este un aspect important al fiecărui cuplu. Mulţi se întreabă dacă este un număr normal de contacte sexuale pe care cuplul ar trebui să le aibă, de exemplu, în fiecare săptămână.

image

Fiecare cuplu are propria dinamică în materie de contacte sexuale. Dacă vei întreba diverşi sexologi despre care este numărul normal de conacte sexuale pe care un cuplu ar trebui să le aibă pe săptămână, răspunsurile pot să difere destul de mult. Astfel, răspunsurile pot varia de la o dată pe săptămână la o dată pe lună, potrivit Healthline.

Viaţa sexuală este influenţată de mulţi factori, printre care vârsta, stilul de viaţă, sănătatea, libidoul şi calitatea relaţiei.

Totuşi, în rândul cuplurilor care fac sex mai rar, relaţia lor devine vulnerabilă şi pot să apară mai uşor frustrarea, infidelitatea şi, în cele din urmă, divorţul.

Ce arată sondajele

Specialiştii au făcut diverse sondaje pentru a vedea totuşi care este media raporturilor sexuale pe care cuplurile le au săptămânal.

Într-un studiu publicat în Psychology Today la care au participat peste 20.000 de cupluri, doar 26% dintre respondenţi au declarat că fac dragoste cu partenerul lor o dată pe săptămână. Majoritatea cuplurilor intervievate au mărturisit că au contacte intime o dată sau de două ori pe lună, în timp ce alte cupluri nu ajung nici măcar la aceste cifre.

Un alt studiu publicat în The University of Chicago Press a arătat că 80% dintre cuplurile căsătorite fac sex o dată pe săptămână, acest lucru fiind considerat normal de acestea. 32% dintre respondenți au spus că fac sex de două până la trei ori pe săptămână, în timp ce 47% au spus „de câteva ori pe lună”. Aceeaşi cercetare a arătat că 80% dintre cuplurile intervievate obișnuiau să planifice din timp actul sexual și că aceia care aveau o sexualitate mai puțin activă au evocat faptul că sunt stresați sau ocupați ca pretext pentru a nu avea relații fizice.