Numeroase afecţiuni ale pielii pot fi ameliorate prin folosirea constantă a uleiului de ricin. De fapt, acest ulei este un bun remediu natural care ajută la tratarea celor mai multe probleme ale pielii.

Tratamentul cu ulei de ricin cald oferă cele mai bune rezultate, îmbunătăţiri observându-se chiar de la primele utilizări.

Acest tip de ulei este bogat în numeroşi antioxidanţi, care combat efectele negative ale radicalilor liberi, acele molecule care pot afecta pielea. Doar dacă îl vei folosi cald, vei beneficia de proprietăţile sale antioxidante cu rol important în menţinerea sănătăţii pielii.

Recomandat în caz de psoriazis

Specialiştii susţin că uleiul de ricin este bun în caz de psoriazis, o boală a pielii care se manifestă prin descuamări insoţite de mâncărime şi pete roşii. De asemenea, folosirea uleiului de ricin previne procesul de îmbătrânire a pielii, care se manifestă adesea prin apariţia ridurilor şi a petelor maronii. Nu în ultimul rând, pielea afectată de acnee, sebum, arsuri sau răni superficiale, poate fi tratată cu succes cu ulei de ricin.

Cum se foloseşte

Înainte de a merge la culcare, curăţă-ţi tenul cu un produs blând, după care tamponează-ţi faţa cu un prosop.

Apoi, folosind un disc demachiant, aplică uleiul de ricin pe întreaga faţă sau pe zonele afectate, frecând cu uşurinţă pentru a permite absorţia acestuia.

Faţa se curăţă de ulei abia dimineaţa (pe timpul nopţii poţi aplica plasturi pe zonele date cu ulei).

Urmează acest procedeu în fiecare seară, până când observi îmbunătăţiri. Însă, pentru efecte vizibile se recomandă urmarea tratamentului pe bază de ulei de ricin cel puţin 2-3 luni.