Iată câteva motive pentru a folosi ulei de măsline de fiecare dată când gătiţi.

Este „prietenul ficatului” şi asta pentru că este un bun drenor hepatic şi biliar. Uleiul de măsline nu trebuie să lipsească din casă.

- Are rolul de a accelera tranzitul intestinal lent şi are capacitatea de a dizolva pietrele de la bilă.
- Produsul este tolerat foarte bine de stomac, datorită faptului că tratează ulcerul şi gastrita.
- Este recomandat şi la pregătirea mâncărurilor, fără a îmbiba alimentele prăjite cu toxine, ca în cazul uleiului de floarea soarelui.

- Are proprietatea de a întârzia procesul de îmbătrânire, protejează inima şi arterele, dizolvă cheagurile din vasele de sânge, reduce colesterolul şi tensiunea.
- Poate fi folosit pentru masaje. Hrăneşte pielea şi o catifelează
- Este util şi pentru mâini şi unghii. După ce spălaţi vasele, masaţi mâinile cu ulei de măsline.

De câte feluri este uleiul de măsline?

Uleiul de măsline extra-virgin. Provine din prima presare a măslinelor. Are o aciditate redusă şi are un gust superior.

Uleiul virgin este produs prin folosirea metodelor fizice şi fără nici un fel de tratament chimic. Aciditatea este mai mica de 2% şi are un gust bun.

Uleiul rafinat este uleiul tratat chimic pentru neutralizarea gustului puternic şi a conţinutului de acizi. Uleiul rafinat este considerat ca fiind de o calitate mai slabă decât cel virgin.