Uleiul de măsline protejează ficatul
Este „prietenul ficatului” şi asta pentru că este un bun drenor hepatic şi biliar. Uleiul de măsline nu trebuie să lipsească din casă.
- Are rolul de a accelera tranzitul intestinal lent şi are capacitatea de a dizolva pietrele de la bilă. - Produsul este tolerat foarte bine de stomac, datorită faptului că tratează ulcerul şi gastrita. - Este recomandat şi la pregătirea mâncărurilor, fără a îmbiba alimentele prăjite cu toxine, ca în cazul uleiului de floarea soarelui.
- Are proprietatea de a întârzia procesul de îmbătrânire, protejează inima şi arterele, dizolvă cheagurile din vasele de sânge, reduce colesterolul şi tensiunea.
- Poate fi folosit pentru masaje. Hrăneşte pielea şi o catifelează
- Este util şi pentru mâini şi unghii. După ce spălaţi vasele, masaţi mâinile cu ulei de măsline.
Uleiul de măsline extra-virgin. Provine din prima presare a măslinelor. Are o aciditate redusă şi are un gust superior.
Uleiul virgin este produs prin folosirea metodelor fizice şi fără nici un fel de tratament chimic. Aciditatea este mai mica de 2% şi are un gust bun.
Uleiul rafinat este uleiul tratat chimic pentru neutralizarea gustului puternic şi a conţinutului de acizi. Uleiul rafinat este considerat ca fiind de o calitate mai slabă decât cel virgin.