Tratarea cistitei corect previne recidivele dese si complicatiile

1 tratarea cistitei jpg jpeg

Problema medicala des intalnita la femei, cistita necesita un tratament corect si urmat cu strictete. Altfel, tratarea cistitei nu va avea efectul scontat.

La primele simptome ale bolii, este obligatoriu sa soliciti ajutor medical. Daca boala este tratata dupa ureche sau chiar ignorata, riscurile de recidiva sunt foarte mari. In plus, netratata, infectia poate ajunge la rinichi. Cele mai frecvente simptome ale cistitei sunt nevoia de a urina des, durerea in partea de jos a abdomenului si senzatia de usturime la urinat. In caz ca nu stiai, cistita apare mai ales la femei, din motive anatomice. Mai precis, uretra (canalul prin care se elimina urina) la femei este mai scurta, deci mai expusa bacteriilor precum E.coli.

Tratarea cistitei cu remedii naturiste

Daca este tratata la timp, o infectie urinara usoara poate fi vindecata fara antibiotice. Exista preparate din ingrediente naturale, eficiente in lupta cu aceasta infectie.

Merisorul, aliat in combaterea bolii

Cistita poate fi inlaturata, daca iei 10 zile, de 2 ori pe zi, cate 1 lingurita de tinctura de merisor amestecata cu putina apa. Calitatile antiseptice (opreste inmultirea germenilor) ale tincturii sunt cunoscute inca de pe vremea vikingilor, vremuri indepartate cand acestia foloseau fructele de merisor drept remediu antimicrobian, atat intern, cat si extern, la inflamatia gingiilor, taieturi, dureri in timpul urinarii. Tinctura de merisor se poate prepara in casa, din 20 de linguri de fructe uscate. Acestea se macina si se amesteca intr-un vas ceramic cu 500 ml alcool alimentar, de 50 de grade. Preparatul se lasa la macerat 2 saptamani, in sticle inchise la culoare, dupa care se filtreaza si se pastreaza la frigider.

Fiertura de orz calmeaza senzatia de usturime

Cistita provoaca tulburari urinare, dureri pelviene şi disurie (urinare dureroasa). In cazul in care apar febra, dureri in regiunea lombara, greata si urina tulbure, cu miros intepator, poate fi vorba despre pielonefrita, infectie care poate duce la insuficienta renala daca nu este tratata corespunzator.

In tratamentul cistitelor se folosea in trecut o fiertura de orz, ca terapie blanda. Pentru preparare, ai nevoie de 125 g orz, 1 lamaie,1 l apa si 2 linguri miere. Se pune orzul la fiert si se rade jumatate din coaja de lamaie. Se schimba apa din oala si se adauga coaja rasa. Se lasa la fiert pana se inmoaie orzul. Se indulceste cu miere poliflora.

In cazuri mai grave, se prescriu antibiotice

Pentru confirmarea diagnosticului de cistita, medicul va solicita efectuarea unor analize, cum sunt sumarul de urina si urocultura cu antibiograma. In urma rezultatelor si punerea in evidenta a microbului care a cauzat cistita, se stabileste tratamentul si, eventual, tipul de antibiotic eficient. De regula, tratamentul dureaza 5-7 zile. Daca cistita se manifesta si cu sange in urina, poate fi nevoie de un tratament mai lung.

Citeste mai multe despre tratarea cistitei:

De ce apare si cum previi cistita

Suferi de cistita sau de infectie urinara? Incearca si aceste leacuri!