Suferi de cistită sau de infecţie urinară? Încearcă şi aceste leacuri!

1 2 jpg jpeg

Decoct de ghimpe

Împreună cu alte plante, ghimpele poate trata afecţiunile urinare, precum cistita. Doar din ghimpe se poate face un decoct cu efect diuretic. Cu acesta se poate ţine o cură de 3 luni în care se beau 2 căni în fiecare zi. Peste o linguriţă de plantă toarnă o cană cu apă rece şi fierte. La final, strecoară decoctul şi bea-l cu o jumătate de oră înainte de masă. Infuzie de mătase de porumb

Diureza poate fi stimulată şi cu ajutorul ceaiul de mătase de porumb, băut de 2-3 ori pe zi. Mătasea de porumb aduce şi un plus de vitamine (C, B6, E), potasiu şi săruri de calciu, de ajutor în afecţiuni precum litiaza renală. Infuzia o prepari din 250 ml de apă şi o linguriţă de plantă.

Pietrele la rinichi şi cistita sunt afecţiuni în care sunt utile remediile preparate din merişor. Secretul eficienţei acestui leac este substanţa numită arbutină, conţinută de frunzele de merişor. Pentru decoctul de frunze de merişor ai nevoie de 250 ml de apă rece şi o linguriţă de frunze. Pune amestecul la fiert, apoi strecoară şi bea decoctul călduţ.

Citeşte şi: De ce să nu neglijezi o cistită?

2 jpg jpeg

Infecţiile şi inflamaţiile aparatului urinar le poţi trata foarte uşor cu ceai de coada-şoricelului datorită uleiului volatil şi a azulenelor pe care le conţine această plantă. Acestea îi dau eficienţa şi fac din ceaiul în care este adăugat un puternic dezinfectant şi un bun calmant. Dacă pui două linguri de plantă la o jumătate de litru de apă vei obţine întreaga cantitate de care ai nevoie pe parcursul unei zile de cură (timp de trei-cinci luni) cu flori de coada-şoricelului.

Te-ar mai putea interesa: Cum să previi o infecţie urinară

2 jpg jpeg