Mesajul sensibil al prinţesei Kate Middleton. Cui se adresează

Încă de când a intrat în familia regală, prinţesa de Wales s-a implicat în numeroase campanii caritabile. Recent, Kate Middleton a transmis un mesaj de conştientizare pentru persoanele care se luptă cu dependenţele.

image

Kate Middleton se implică în campania Action on Addiction (Acţionând contra dependenţei), în cadrul Săptămânii de Conştientizare a Dependenţei marcată în Anglia. Într-un mesaj filmat la Palatul Kensington, prinţesa a vorbit despre dependenţă ca fiind “o afecţiune mintală gravă” şi s-a adresat celor care au o astfel de problemă, informează people.com.

„Dependenţa nu este o alegere”

Iată mesajul emoţionant al prinţesei de Wales:

„Să știţi că dependența nu este o alegere. Nimeni nu alege să devină dependent. Vreau să știți că aceasta este și o problemă gravă de sănătate. Vă rugăm să nu lăsați rușinea să vă împiedice să obțineți ajutorul de care aveți atâta nevoie. Organizațiile caritabile care desfășoară campania Taking Action on Addiction, împreună cu altele lucrează în toată țara pentru a schimba viețile oamenilor și a-i ajuta să se recupereze și să meargă mai departe. Sunt acolo pentru tine. Așa că vă rugăm să cereți ajutor. Știu că nu a fost o alegere. Poți scăpa de ea”, a spus ea în videoclip.

Sănătatea mintală, una dintre preocupările prinţesei

Kate Middleton atrage atenţia că dependenţele sunt o adevărată problemă de sănătate, care nu trebuie neglijată.

„Dependența este o problemă de sănătate serioasă, care i se poate întâmpla oricui, indiferent de vârstă, gen, rasă sau naționalitate”, a spus prinţesa.

„Având în vedere că organizația Forward Trust se află sub patronajul meu, am cunoscut multe persoane aflate sub efectele dependenței. Sentimentele legate de dependență se schimbă, dar încă nu am ajuns acolo unde ar trebui, ca grad de acceptare și integrare. Rușinea stă încă în calea multor familii, iar acestea ezită să ceară ajutor, iar mulți își pierd chiar viața.”

Vezi şi: Diagnosticul târziu primit de Laetitia Casta. Ce tulburare are vedeta