Diagnosticul târziu primit de Laetitia Casta. Ce tulburare are vedeta

Actriţă şi supermodel, Laetitia Casta a făcut recent câteva destăinuiri legate de starea sa.

image

Foto: Shutterstock

Vedeta de 44 de ani a făcut câteva mărturisiri publicaţiei Elle cu ocazia reprezentaţiei piesei “Clara Haskil, Preludiu şi Fugă” la teatrul La Michodière din Paris. Ea a spus că suferă de dislexie încă din copilărie, însă nu a fost diagnosticată la timp. “Creierul meu a fost produs bizar, ceea ce, din fericire, nu se observă în munca mea, însă în viaţa particulară, am un mod de a vorbi şi de a mă supăra care îi enervează pe toţi”.

Dislexia este o disfuncţie neurologică de învăţare care se manifestă încă din copilărie. La cei mici se observă că vorbesc mai târziu şi nu pot pronunţa corect cuvintele. De asemenea, ei învaţă să scrie şi să citească mai greu, în comparaţie cu ceilalţi copii.

Caută motive să râdă cât mai des

„Căut și găsesc ocazii să râd de mine, acest lucru dezamorsează totul”, a mai declarat vedeta franceză, care în prezent este căsătorită cu Louis Garrel, actor şi regizor francez. „Și am șansa să trăiesc cu cel mai amuzant om din lume”, a spus Casta despre partenerul său de viaţă, cu care este căsătorită din 2017. Cei doi au împreună un copil. De asemenea, Laetitia Casta mai are trei copii din alte relaţii. La rândul lui, Louis Garrel mai are o fetiţă, pe care a adoptat-o cu fosta sa parteneră.

Totodată, vedeta a declarat că ea însăşi îi face să râdă pe cei apropiaţi, însă fără să vrea neapărat asta. „Unele lucruri îmi scapă și abia după aceea înțeleg de ce am spus sau am făcut ceva amuzant”. Vedeta crede că acest lucru are legătură cu dislexia pe care o are din copilărie şi care nu i-a fost depistată la timp.

Actriţa este foarte apreciată pentru rolul pianistei Clara Haskil: „Ascultând-o, am reuşit să învăţ diferenţele dintre interpretările ei şi ale altor pianişti. La început nu îmi dădeam seama de lucrurile astea, dar, cu timpul, am descoperit cât de specială era muzica ei şi cât de delicată îi era interpretarea”, a mărturisit Casta. Piesa a avut şi două reprezentaţii în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu de anul acesta.