Ce secrete are Marina Voica pentru a se menţine în formă

image

Marina Voica trăieşte de ani buni la casa sa din Breaza. Foto: Facebook

La 87 de ani, Marina Voica are o formă de invidiat. Pentru că a avut probleme cardiace, este foarte atentă la ceea ce mănâncă. În plus, are şi un stil de viaţă activ.

Născută în 1936 în Rusia, Marina Voica a făcut carieră în România, fiind una dintre cele mai îndrăgite soliste de muzică uşoară din ţara noastră. În 2021, artista a fost operată cu succes pe cord, la o clinică privată din Braşov. Pentru că avea leziuni severe la două dintre valvele inimii, viaţa sa era pusă în pericol. Cu toate că a fost o intervenţie dificilă, prin prisma vârstei înaintate, s-a recuperat bine. „Este greu să vorbeşti despre o mare minune care s-a întâmplat aici: o operaţie pe inimă foarte grea, la o femeie de 84 de ani. Nu mă condamnaţi că vreau să trăiesc!”, declara ea atunci.

Artista are un tonus psihic bun. Trăieşte la Breaza, pentru că nu mai suporta căldura din Bucureşti. „Nu am regrete, iar cea mai mare împlinire a vieții mele este că trăiesc, că mă bucur de lumea noastră. Am dus o viață cu bucurii, cu necazuri, ducem o luptă permanent, ne facem că nu observăm ceea ce ar putea să fie rău, suferim dar mergem înainte că așa merge viața”, spunea Marina Voica într-o emisiune TV.

Vezi şi: 10 obiceiuri care au ajutat-o pe regina Elisabeta a II-a să trăiască 96 de ani. Sunt accesibile oricui

Face genuflexiuni şi mănâncă supă

Artista trebuie să evite preparatele care conţin zahăr şi grăsimi, de aceea este atentă la alimentaţie. Preparatul preferat de ea este supa. Nu exagerează cu mâncarea şi are acelaşi număr de kilograme ca în liceu.  

„Mănânc foarte puţin. Am renunţat la pâine şi rareori consum câte o felie pe zi. Cu dulciurile, la fel. Norocul meu e că nu îmi plac. Mai bine îmi dai ceva acru, cum ar fi castraveţi muraţi. Nu am fost niciodată plinuţă. Mănânc îndeosebi supă de găină cu tăieței”, a spus Marina Voica pentru Click.

image

Marina Voica este o fire sportivă din tinereţe. „De tânără fac sport, am făcut gimnastică sportivă, în Rusia. Secretul este să începi doar cu câteva genuflexiuni, trebuie însă să ții minte cifra. Faci azi 10, iar de mâine încerci cu 15.

Apoi, câteva zile, faci doar 15. Dacă faci prea multe deodată nu dă rezultat și faci și febră musculară. De la 15, mergi la 20, și, tot așa, crești treptat. Eu, la 86 de ani, încă mai fac 100 de genuflexiuni pe zi.

Am făcut gimnastică, fac exerciții fizice, mănânc puțin. Dar, ca să vă spun sincer, totul e doar o chestie ce ține de genetică. Eu semăn cu mama, care era slabă, o superbitate de femeie. Și tata era slăbuț. Pe ei îi moștenesc”, a declarat Marina Voica pentru Impact.