Care a fost cauza morţii lui Dan Spătaru. Artistul a reuşit să renunţe singur la alcool

image

Unul dintre cei mai iubiţi cântăreţi români, Dan Spătaru a murit la vârsta de 64 de ani, la 8 septembrie 2004.

Interpretul şlagărelor „Drumurile noastre toate”, „Ţărăncuţă” şi „Magistrala albastră”, Dan Spătaru a avut în ultima parte a vieţii câteva probleme de sănătate. În ultimii doi ani din viaţă, starea sa fizică se deteriorase.

În timpul unui turneu prin Germania, suferise o criză puternică de stomac şi a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală. Pentru că rezultatul nu a fost unul conform aşteptărilor, Dan Spătaru a mai fost supus unei alte intervenţii chirurgicale, la Spitalul Militar Central din  Bucureşti. A fost vorba despre o operaţie de colecist, care a fost efectuată de şeful Secţiei Chirurgie II, dr. Ioan Timaru.

A renunţat singur la consumul de alcool

Dan Spătaru a căzut în patima alcoolului după ce a cunoscut succesul, iar acest viciu i-a creat probleme. Cu toate acestea, a reuşit să renunţe la consumul de alcool de unul singur, cu ajutorul „vocii interioare”, după cum a declarat într-un interviu din 1995. Ceea ce l-ar fi determinat să nu mai pună gura pe alcool ar fi fost o întâmplare care l-a marcat. În timp ce era băutor, se plimba noaptea pe străzi, singur. La un moment dat, s-a întâlnit cu un măturător pe care l-a întrebat dacă ar vrea un bilet la un spectacol cu Dan Spătaru. Neştiind cu cine vorbeşte, măturătorul i-a răspuns: „La beţivul ăla?” Acesta a fost momentul când s-a hotărât să îşi asculte vocea interioară.

Infarctul, cauza decesului

Vegheat de familie, de soţia sa, Sida, şi de fiica lor, Dana, cântăreţul a fost în ultima parte a vieţii slăbit de numărul mare de medicamente pe care era nevoit să le ia, iar din acest motiv era ursuz şi deprimat.

Inima i-a cedat, iar dimineaţa, imediat după ce s-a trezit din somn, a făcut stop cardiac.

„Tatal meu a murit dimineata, la ora 7.00. A fost un stop cardiac. Din nenorocire, nici nu am avut cum sa vorbim cu el, pentru ca totul a fost foarte rapid. A murit aproape imediat dupa ce s-a trezit din somn. In ultima vreme, nu pot spune ca a avut o perioada prea fericita, suferise multe interventii chirurgicale dureroase, ultima a avut loc in luna mai.

Sambata, va avea loc inmormantarea si am luat legatura cu toti prietenii lui, care mi-au spus ca o sa vina. Mama mea e devastata, nici nu poate vorbi”,  a declarat Dana Spătaru, citată de hotnews.ro.

Peste 10.000 de oameni au fost prezenţi la înmormântarea lui Dan Spătaru, care a rămas unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti ai ţării noastre.