Acesta ar putea fi motivul pentru care a fost operată Kate Middleton!

image

Potrivit zvonurilor, Kate ar fi fost operată pentru diverticulită acută

Prințesa de Wales a fost internată la o clinică din Londra, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale abdominale, fără a fi oferite mai multe informații despre motivul spitalizării.

Există zvonuri că diverticulita acută ar fi motivul pentru care Kate Middleton a fost operată, conform corespondentului Rai, Antonio Caprarica din Londra.

Ce este diverticulita

Diverticulita este infecția sau inflamația diverticulilor, punguţe de mucoasă care ies prin orificii de mici dimensiuni din peretele colonului. Cel mai frecvent simptom al diverticulitei este durerea abdominală. De obicei, diverticulita este diagnosticată în timpul unui episod acut.

Tratamentul bolii diverticulare depinde de starea generală a pacientului, de severitatea simptomelor și de existența sau nu a procesului infecțios a diverticulitei, potrivit Mayo Clinic

Diverticulita necomplicată – dacă simptomele sunt moderate, medicul poate recomanda:

- Antibiotice pentru a trata infecția

- O dietă preponderent lichidă pentru câteva zile, care să atenueze simptomele. Alimentele solide vor fi introduse treptat.

- Administrarea unor calmante. Acest tratament este eficient pentru majoritatea persoanelor cu diverticulita necomplicată.

Diverticulita complicată – dacă ai manifestări severe sau alte probleme de sănătate, este foarte probabil să ai nevoie de spitalizare. Tratamentul constă, de regulă, în:

- Antibiotice administrate intravenos

- Inserția unui tub pentru drenarea abcesului abdominal, dacă acesta există.

- Tratament chirurgical

Când se operează diverticulita

Este nevoie de tratament chirurgical pentru a trata diverticulita dacă:

Există complicații precum un abces, o fistulă, o obstrucție sau o perforație în peretele intestinal

Apar episoade multiple de diverticulita necomplicată

Sistem imunitar slăbit.

Există două tipuri de intervenții chirurgicale importante:

Rezectia unei părți de colon. Medicul chirurg va îndepărta partea de colon afectată, pe care o va conecta apoi cu partea sănătoasă (anastomoza). Acest lucru va normaliza trecerea materiilor fecale prin colon. În funcție de gradul de inflamație, se va opta pentru intervenția chirurgicală deschisă sau pentru cea minim invazivă (laparoscopică).

Efectuarea unei colostomii – o deschidere artificială a colonului la nivelul peretelui abdominal. Este indicată când inflamatia este severă. Materiile fecale vor trece printr-o stoma și vor fi colectate într-o pungă. Colostomia este temporară, fiind reversibilă după atenuarea inflamației.