Secretele prinţesei Kate pentru o piele strălucitoare și tânără

Prințesa Kate are o piele impecabilă și arată grozav indiferent dacă poartă sau nu machiaj, iar dermatologii și nutriționiștii spun că probabil consumă trei alimente specifice pentru o piele strălucitoare și tânără iar în plus, se poate presupune că folosește produse de calitate pentru îngrijirea pielii.

Experții de la Total Shape au sugerat că unul dintre secretele lui Kate pentru îngrijirea pielii ar putea fi colagenul.

Potrivit Healthline, colagenul este „cea mai abundentă proteină din corpul tău”. Are multe funcții importante, una fiind asigurarea structurii pielii.

Aceștia au spus: „Colagenul, cunoscut pentru rolul său în menținerea elasticității pielii și a sănătății generale a pielii, a devenit un cuvânt la modă în industria frumuseții”.

Experții spun că, de asemnea, Kate ar putea folosi și trucuri de îngrijire a pielii care stimulează colagenul. De exemplu, poate fi un amestec de băut, format din mai multe uleiuri pe bază de plante, inclusiv plante marine, cu  un puternic efect antiinflamator, deoarece neutralizează enzimele responsabile de îmbătrânirea pielii.

Uleiul din sâmburi de nuci de santal ajută la creșterea producției de colagen și elastină, iar uleiul de semințe de rodie pentru a reduce roșeața și a detoxifică pielea.

Experții de la Total Shape au continuat: „Pentru cei care doresc o alternativă mai ieftină la un ser care stimulează colagenul, consumul unei diete care promovează colagenul este o modalitate excelentă de a oferi pielii o strălucire tinerească”.

shutterstock 602808053 jpg

Foto: Shuttesrtock

Potrivit experților, o dietă bogată în colagen ar putea include somon, linte și kale.

Somonul are câteva proprietăți incredibile. Nu este doar bogat în acizi grași omega-3, ci susține producția de colagen și ajută la menținerea hidratării pielii.

În ceea ce privește lintea, se știe că este bogată în proteine vegetale, este plină de aminoacizi și zinc necesari pentru producerea de colagen și repararea țesuturilor.

Al treilea aliment sănătos pe care, probabil că Prințesa îl mănâncă este varza kale, perfectă în smoothie-uri, salate și sosuri.

Experții au spus: „Aceasta are antioxidanți care combat radicalii liberi și susțin sinteza colagenului”. Se poate face un smoothie verde pentru micul dejun, care include kale, afine și legume verzi, excelent pentru sănătate și, implicit, pentru piele.

Sursa: Express