Acesta a fost primul simptom de cancer pancreatic pe care Patrick Swayze l-a avut

Actorul Patrick Swayze a murit în anul 2009, la mai puţin de doi ani după ce a fost diagnosticat cu cancer pancreatic.

image

Actorul Patrick Swayze s-a stins la mai puţin de doi ani după ce a fost diagnosticat cu cancer pancreatic. Foto: Shutterstock

Soţia sa, Lisa Niemi Swayze, care i-a fost alături până în ultima clipă a vieţii, a dezvăluit mai multe despre boala actorului. Mai mult, văduva actorului s-a implicat în conştientizarea acestei boli ale cărei simptome, din păcate, apar când este în stadiu avansat. „Boala l-a răpus, dar nu l-a învins. Voi continua să lupt pentru el”, a mărturisit Lisa Niemi Swayze.

Icterul a fost primul semn de cancer pancreatic în cazul lui Patrick Swayze

Lisa Niemi Swayze a dezvăluit care a fost prima manifestare a cancerului pancreatic în cazul lui Patrick Swayze. Ea îşi aminteşte că actorul a venit şi a întrebat-o, la un moment dat,: „Ţi se pare că am ochii îngălbeniţi?”. De asemenea, actorul se mai plângea şi de nişte dureri care nu mai treceau. Însă ochii galbeni, manifestare a icterului, a fost simptomul care l-a trimis la medic. Imediat după ce doctorul a observat acest simptom, l-a trimis să facă o tomografie. Au urmat 24 de ore apăsătoare, în aşteptarea unui diagnostic. Actorul a decis să vorbescă despre boala sa, pentru ca oamenii să o conştientizeze mai bine, potrivit yahoo.com.

Vezi şi: 6 tipuri de cancer depistate târziu. Care este motivul

Cum se manifestă cancerul pancreatic

Coloraţia galbenă a pielii (icterul) este un simptom posibil de cancer de pancreas, mai ales în cazul în care tumora se localizează la nivelul capului pancreasului, când se produce comprimarea căii biliare principale. Potrivit Mayo Clinic, cancerul de pancreas mai poate da simptome precum:

- urină închisă la culoare

- durere în partea superioară a abdomenului, care se propagă spre spate şi care nu cedează la administrarea de medicamente antalgice  

- scaune decolorate

- senzaţia de greaţă şi de vărsături

- lipsa poftei de mâncare

- stare generală de slăbiciune

- scăderea în greutate neintenţionată

- diabetul instalat brusc.