Ochii roşii, semn al unei boli care poate duce la orbire. Iată despre ce poate fi vorba!

Nu există niciun tratament pentru această afecțiune, dar progresia poate fi încetinită cu tratament.

image

La fel ca multe probleme de sănătate, cele ale ochilor se agravează adesea pe măsură ce îmbătrânim. Deși s-ar putea să nu fie posibil să le preveniți în întregime, identificarea simptomelor cât mai devreme posibil ar putea însemna diferența dintre păstrarea și pierderea vederii. Glaucomul este o astfel de afecțiune care poate duce la orbire dacă nu este tratată corespunzător, scrie publicația Express.

De obicei, glaucomul nu provoacă simptome și tinde să se dezvolte lent de-a lungul mai multor ani.

Cu toate acestea, există câteva semne de avertizare de care trebuie să fii conștient. Potrivit dr. Kyla Black, de la Boots Opticians, un semn poate fi vizibil!  Ea a spus: „Glaucomul este o afecțiune comună a ochilor care afectează oameni de toate vârstele, dar este cel mai frecvent la adulții în vârstă de 70 și 80 de ani, iar ochii roșii ar putea fi un semn de glaucom.

„Locul în care nervul optic, care conectează ochiul de creier, este deteriorat. Acest lucru este cauzat de acumularea de lichid în ochi, care apoi crește presiunea în interiorul ochiului.

Cel mai frecvent, glaucomul îți afectează mai întâi vederea periferică, iar acest lucru poate trece neobservat inițial, deoarece vederea centrală, pe care o folosim pentru lucruri precum citirea, recunoașterea fețelor și vizionarea la televizor, rămâne bună.

Din acest motiv, mulți oameni nu realizează că au glaucom și singura modalitate de a ști dacă ești afectat este să mergi la controale regulate de sănătate a ochilor.”

Simptomele glaucomului

În cazuri rare, glaucomul se va prezenta cu simptome „bruște”.

 „Foarte rar, glaucomul se poate dezvolta brusc, cu apariția simptomelor, inclusiv durere intensă sau înroșire a ochilor.De asemenea, este posibil să aveți greață și vărsături, dureri de cap sau vedere încețoșată sau chiar să vedeți inele în jurul luminilor.

Dacă este lăsată fără tratament, poate duce în cele din urmă la orbire, motiv pentru care depistarea precoce este atât de importantă. Ambii ochi sunt de obicei afectați, deși poate fi mai rău la unul dintre ochi”, a spus medicul.

Culoarea ochilor vă poate determina riscul de apariție a problemelor.

„În timpul unei verificări oculare, optometristul dumneavoastră va verifica orice semne de glaucom în partea din spate a ochiului și, de asemenea, poate verifica presiunea din interiorul ochiului și poate efectua un test de câmp vizual pentru a verifica vederea periferică”, a spus ea.

Tratament

Deși glaucomul nu poate fi vindecat, există modalități de a încetini progresia.

„Glaucomul este o boală cronică (pe viață), care nu poate fi vindecată și orice afectare a vederii din cauza glaucomului nu poate fi recâștigată. Dar vestea bună este că deteriorarea poate fi încetinită și, prin urmare, poate opri progresia pierderii vederii.”, a adăgat specialista.

Citește și  Dr. Laura Ene: Obezitatea îngroapă inima în grăsime, creşte tenisunea şi afectează respirația