De ce are regele Charles al III-lea degetele umflate? Ce boli ar putea avea

Regele Charles al III-lea, noul rege al Angliei, este în centrul atenţiei, inclusiv când vine vorba despre starea sa de sănătate. Mulţi au observat că monarhul are degetele umflate, acest simptom fiind analizat de un medic.

image

Imaginile cu degetele umflate şi roşii ale regelui au circulat pe reţelele sociale, dând naştere multor discuţii şi speculaţii.

Regele Charles al III-lea are această problemă de câţiva ani şi chiar el însuşi a spus în glumă că are „degete-cârnaţi” în 2012, în Australia, după un zbor lung, informează dailymail.co.uk.

Edemul şi artrita, posibile diagnostice

Un medic britanic a explicat atunci că acest simptom apare în diverse probleme de sănătate, una dintre ele fiind retenţia de apă.

Dr. Gareth Nye, lector senior la Universitatea din Chester, a vorbit despre mâinile noului rege. Potrivit spuselor sale, există „o mulțime de afecțiuni” medicale ce pot cauza umflarea degetelor de la mâini, inclusiv edemul şi artrita.

„Edemul este o afecțiune în care organismul reține lichide în membre, de obicei în picioare și glezne, dar și la nivelul degetelor de la mâini, ceea ce face ca acestea să se umfle. Edemul este o afecțiune frecventă și apare mai ales la persoanele cu vârsta peste 65 de ani, la care capacitatea organismului de control al fluidelor este redusă.

Pentru a vedea dacă aceasta este cauza, apăsarea zonei umflate timp de aproximativ 15 secunde ar provoca o adâncitură în porţiunea respectivă”, a explicat dr. Gareth Nye în cadrul unui interviu acordat pentru publicaţia Daily Star.

Medicul a mai spus că monarhul englez ar putea suferi de artrită, o altă boală frecventă după 60 de ani. Artrita afectează articulaţiile degetelor, care devin rigide, dureroase şi umflate. Cu toate că medicamentele pot reduce durerea, aspectul umflat se poate menţine.

Potrivit medicului Gareth Nye, alte cauze care ar explica degetele roşii şi umflate ale regelui sunt dieta bogată în sare, care duce la retenţia de lichide, precum şi administrarea unor medicamente care au ca efect secundar apariţia edemului, cum este cazul pastilelor indicate în hipertensiune şi al corticosteroizilor.

image

Medicul Gareth Nye a subliniat că acest simptom nu indică probleme grave de sănătate pe care le-ar avea regele Charles al III-lea.

Vezi şi: Aceste alimente te ajută să lupți cu retenția de apă. Roșiile se află printre ele!

„Cu siguranță, nu există nicio problemă de sănătate imediată care să fie concluzionată din cauza degetelor umflate și, cel mai probabil, este un semn al vârstei sale”, a completat medicul.