Trucuri pentru a scoate petele de transpirație de pe haine

image

Oțetul, lămâia și sarea sunt câteva dintre soluțiile la care poți recurge pentru a scoate petele de transpirație de pe haine. 

Cel mai bun moment pentru a combate transpirația este când pata este proaspătă. Înainte să pui obiectul vestimentar în mașina de spălat, aplică o soluție antibacteriană, care va descopune compușii de transpirație și va face îndepărtarea mai ușoară!

Suc de lămâie

Datorită acidității sale, cu efecte antibacteriene, lămâia poate fi folosită la îndepărtarea petelor de transpirație. Înainte de spălare, combină în părți egale suc de lămâie și apă și, cu această soluție, freacă petele până dispar, apoi pune obiectul vestimentar în mașina de spălat.

Vezi şi: Descoperă ce poţi trata cu suc de lămâie

Oțet

Combinația de oțet și apă îndepărtează petele și neutralizează mirosul neplăcut de pe haine. Amestecă 2 linguri cu oțet alb cu 1 cană cu apă, aplică pe pată și lasă să acționeze 30 de minute. Pentru petele dificile, este eficientă combinația de oțet, apă și amidon. Pui 1 litru de apă pe foc, iar după ce fierbe adaugi 100 ml oțet și 100 g de amidon, amesteci până se dizolvă, iar soluția obținută o lași să acționeze 30 de minute.

Sare

Eficientă contra petelor de transpiraţie este și sarea de bucătărie, pe care o amesteci cu apă. Fie presari sare pe obiectul vestimentar, o lași să acționeze 30 de minute și îl pui în mașina de spălat, fie amesteci sarea cu apă, iar soluția rezultată o aplici pe pată, o lași să acționeze 15 minute, apoi freci ușor cu o perie.

Apă oxigenată

Pentru că are un conținut ridicat de peroxid de hidrogen, apa oxigenată poate fi folosită la îndepărtarea petelor. Tot ce trebuie să faci este să aplici o cantitate mică direct pe pată și cu o cârpă curată să ștergi urmele. Apa oxigenată nu se utilizează pe hainele albe!

Citește și: Iată de ce unii oameni transpiră mai mult decât alții!