Când nu este indicat să folosești aspiratorul la curățenie?

Experta în organizare și curățare Caroline Solomon spune că există câteva lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată fiindcă pot deteriora aparatul, pot cauza pete pe podele și chiar reprezintă un pericol pentru siguranță.

Bicarbonatul de sodiu

Specialista Caroline Solomon subliniează că bicarbonatul de sodiu nu ar trebui să fie niciodată aspirat. Motivul pentru care face această afirmație este că, în timp, particulele pot înfunda filtrul.

aspirator jpg

Acest lucru se întâmplă deoarece particulele minuscule pot ajunge să se „cimenteze” în vid. Un filtru înfundat poate reduce eficiența aspiratorului și chiar poate deteriora motorul. În schimb, ar trebuie să folosești o mătură de modă veche pentru a curăța praful de bicarbonat de sodiu vărsat.

Apoi, Caroline Solomon te sfătuiește să nu-l arunci, deoarece, din bicarbonate poți crea un produs de curățare care îndepărtează petele și curăță gresia.

Cioburile de sticlă

Poate părea evident, dar cioburile de sticlă nu ar trebui să fie niciodată aspirate, indiferent dacă ai un aspirator fără sac sau cu sac.

„Mătură sticla, deoarece poate deteriora interiorul aspiratorului”, ne sfătuiește Solomon.

Este totusi permis să aspiri sticla dacă ai un aspirator de mână care nu are un furtun flexibil, dar va trebuie să fii sigur că ochii, mâinile și picioarele sunt protejate de orice cioburi.

Plantele și solul de pe suprafețe

Folosește întotdeauna mătura pentru a curăța frunzele moarte și murdăria. „Prea multe frunze moarte vă pot înfunda aspiratorul”, spune Solomon.

House Digest adaugă faptul că aspirarea pământului de pe covoare poate lăsa pete permanente. În acest caz, ei sfătuiesc să lași  pământul umed să se usuce și apoi să-l iei cu mătura.

Produse de machiaj

La fel ca bicarbonatul de sodiu, particulele de machiaj sunt extrem de mici și pot înfunda aspiratorul sau chiar topi interiorul aparatului, notează Solomon. Nu numai asta, dar și căldura de la aspirator poate face ca pete de machiaj să se instaleze permanent pe podele.

Cenușa și praful din șemineu

„Acestea pot fi periculoase pentru aspiratoare, deoarece nu au filtrul adecvat”, spune Solomon despre cenușa și praful din șemineu.

Potrivit Atlanta Chimney Doctor, este ceva firesc ca cenușa să rămână fierbinte după ce focul s-a stins, uneori durând zile să se răcească. Aspiratoarele de uz casnic sunt fabricate din materiale care se pot topi și, de obicei, sunt pline de materiale combustibile precum hârtie și praf, deci este foarte riscant să aspiri cenușa.

Sursa: Bestlifeonline