Descoperă ce poţi trata cu suc de lămâie

1 2 jpg jpeg

De ajutor în caz de constipaţie

Lămâia conţine pectine, un tip de fibre care formează un gel intestinal ce uşurează mişcările peristaltice. Astfel, sucul de lămâie contribuie prevenirea costipaţiei şi la o mai bună digestie a alimentelor prăjite, deoarece acizii acestuia topesc grăsimile.

Aşadar, ori de câte ori iei o masă bogat în grăsimi asigură-te că bei şi un pahar cu suc de lămâie. În plus, sucul şi pulpa de lămâie sunt descompuse în organism pentru fabricarea carbonatului de potasiu care are rolul de a diminua acidul din stomac.

Ideal în crizele de reumatism

În cazul crizelor de reumatism, bea zilnic un cocteil sănătos realizat din zeamă de lămâie şi suc de morcov (o lămâie şi un morcov).

Grăbeşte vindecarea rănilor

Dacă ai suferit o rană uşoară, o poţi trata natural cu zeamă de lămâie, pentru a atenua durerea şi grăbi cicatrizarea locului. Pentru aceasta, ţine zona respectivă sub apă rece timp de 10-15 minute, după care aplică pe locul afectat zeamă de lămâie diluată în apă (3 lămâi stoarse şi puţină apă rece).

Uite de durerile de gât

Stoarce o lămâie într-o cană cu apă caldă şi adaugă o lingură de miere. Bea acest amestec în fiecare seară, înainte de a te culca, până când vei observa o ameliorare a stării de sănătate. De asemenea, poţi pune comprese cu zeamă de lămâie în jurul gâtului.

Un nivel mai mic al tensiunii arteriale

Potasiul din compoziţia lămâii ajută la reglarea fluidelor din organism, în timp ce magneziul relaxează arterele, iar flavonoidele menţin sănătatea vaselor de sânge. Datorită acestor proprietăţi, sucul de lămâie are un rol important în protejarea inimii, reglând tensiunea arterială în cazul persoanelor hipertensive.

Ameliorează durerile dentare

Tamponarea dinţilor cu comprese înmuitate în suc de lămâie contribuie la atenuarea durerilor dentare. De asemenea, masajul cu suc de lămâie opreşte sângerarea gingiilor şi elimină mirosul neplăcut al acestora. Astfel, eviţi riscul de a suferi de afecţiuni mai grave, precum parodontoză, o boală gingivală care afectează dintele direct de la rădăcină.

Te scapă de sughiţ

O lingură de lămâie pusă pe limbă combate sughiţul cât ai bate din palme.