Top 4 pași esențiali pentru o curățenie de toamnă eficientă
Schimbarea anotimpului este un moment prielnic pentru a face curăţenie generală în casă. Curățenia de toamnă necesită timp şi efort mai mare decât cea săptămânală şi, de aceea, îţi propunem să acorzi atenție modului în care poţi îmbunătăţi calitatea aerului, astfel încât să ai o casă curată şi un mediu sănătos.
Odată ce vara s-a terminat, atenţia noastră se mută, din nou, către casă. Petrecem mai mult timp în interior, aşa că este cel mai bun moment pentru a ne apuca de curăţenia de toamnă. Deşi curăţenia regulată este foarte importantă pentru mediul în care trăim, cea generală este cea care face diferenţa.
Şi pentru că, pe lângă a fi ordonată, casa noastră trebuie să fie şi un mediu sănătos pentru întreaga familie, am selectat pentru tine câteva tipsuri care îţi pot fi de ajutor:
1. Îmbunătăţeşte calitatea aerului din interior
Aerul pe care îl respiri în casa ta ar trebui să fie cel mai curat, dar asta nu este întotdeauna posibil. Acest lucru este cu atât mai important cu cât tu ori familia ta suferiţi de eventuale alergii, sensibilităţi sau chiar probleme respiratorii. Pentru a preveni crearea mucegaiului pe pereţi, una dintre cele mai des întâlnite probleme ale locuinţelor, primul şi cel mai important pas pe care trebuie să-l faci este aerisirea zilnică.
Deoarece umiditatea este un factor important în menţinerea unui mediu sănătos, este indicat să cumperi un higrometru. Acesta îţi va indica exact care este nivelul umidităţii din camera în care este amplasat şi dacă ai nevoie de un dezumidificator sau de un umidificator electric.
Un ajutor de nădejde poate fi şi un purificator aer care asigură un mediu curat şi proaspăt, chiar dacă zona în care locuieşti nu este una verde. Acesta igienizează aerul prin îndepărtarea particulelor dăunătoare care pot duce la apariţia bolilor.
2. Apelează la serviciile unei curăţătorii
Curăţarea profesională a covoarelor, perdelelor şi draperiilor este obligatorie atunci când vrei să te asiguri că acestea sunt perfect curăţate şi igienizate. Indiferent cât de performante sunt aspiratorul şi maşina de spălat, acasă nu poţi obţine aceleaşi rezultate precum la o firmă specializată.
Pe lângă motivele medicale, este indicat să apelezi la serviciile unei curățătorii profesionale deoarece atunci când praful sau murdăria rămân prea mult timp în fibră, acestea pot duce la o uzare timpurie.
3. Pregătește congelatorul pentru bunătăți
Chiar dacă deții un model performant de combină frigorifică ori de side by side, din când în când acesta tot are nevoie de puțină atenție din partea ta. Partea de congelator, deși este smart frost sau full no frost, are nevoie ocazional de o decongelare. Poți urmări indicațiile din manualul de instrucțiuni al produsului tău, deoarece producătorul îți va oferi cele mai bune sfaturi pentru a-l curăța și menține în siguranță.
Fă asta acum, înainte de a începe cumpărăturile de legume proaspete pe care le vei depozita în congelator pentru a te bucura de gustul lor pe timpul iernii. În plus, acesta este un ajutor de nădejde și în lupta împotriva risipei alimentare. Atunci când gătești mai mult decât consumi sau când cumperi în plus, poți depozita în congelator restul. Astfel, vei economisi timp, bani și nu vei mai arunca niciodată mâncarea.
4. Curăță spațiul exterior
După o vară de distracție în curte, cu prieteni invitați la grătar și copii care s-au jucat zilnic în aer liber, cu siguranță grădina casei tale are acum nevoie de o curățenie strașnică. Profită de zilele acestea însorite și spală partea asfaltată a curții cu detergent și o perie cu peri groși și rigizi, dacă nu ai cumva un aparat de curățare cu presiune.
Curăță mobilierul de terasă cu o soluție specială, pentru că în câteva săptămâni va trebui depozitat pe timpul iernii. Parcă îndată vine iar primăvara și vă veți relua ritualul de a sta cu toții în curte.
Deși va fi nevoie de efort și răbdare, curățenia de toamnă va avea efecte benefice pentru întreaga familie. Cu toții vă veți petrece timp de calitate în interior și vă veți bucura de o locuință curată și sigură pentru sănătatea voastră.
Sursa foto: Shutterstock