Iată ce se întâmplă dacă nu îți schimbi lenjeria intimă zilnic!

Potrivit unui sondaj realizat de un producător de lenjerie intimă, una din două persoane nu își schimbă lenjeria intima timp de o săptămână. Află cât de des ar trebui să faci acest lucru și ce se întâmplă atunci când nu o faci, potrivit The Healthy.

Lenjerie nouă, în fiecare zi, este una dintre primele reguli de igienă pe care cei mai mulți dintre noi ni le-am însușit în copilărie, alături de spălatul pe dinți și pe mâini.

Potrivit medicului dermatology Marisa Garshick, profesor de dermatologie la New York Presbyterian-Cornell, atunci când vine vorba de sănătate, purtarea lenjeriei murdare implică riscuri.

image

Foto:Shutterstock

„Lenjeria de corp murdară sau folosită oferă un teren propice pentru bacterii, fungi și ciuperci și este adesea contaminată cu materii fecale”, observă specialista. De asemenea, atrage atenția asupra unei condiții pe care o dezvoltăm în timp, numită „orbirea nasului”. Ea apare față de mirosurile proprii ale corpului, pe ca nu le mai percepem.

Acneea este o altă îngrijorare, deoarece purtarea lenjeriei murdare captează transpirația, murdăria și bacteriile și le ține aproape de piele. „Când transpirația sau uleiurile produse de piele stagnează pe tegumente  prea mult timp, produc miros neplăcut, pori înfundați și erupții acneice.

De asemenea, ai un risc crescut de iritație și infecții genitale atunci când poți lenjeria intimă pentru perioade lungi de timp, fără să o schimbi.

Cât de des ar trebui să-ți schimbi lenjeria?

În general, se recomandă lenjeriei zilnic, pentru a preveni acumularea de murdărie, transpirație, bacterii și uleiuri, cu toate acestea, pot exista momente în care ar trebui să o schimbi și mai des. Având în vedere mediul umed din zona inghinală și a feselor, dacă ești activ sau transpiri, schimbă lenjeria după antrenamente și sport.

Așadar, lenjeria curate este o prioritate zilnică, pentru că lenjeria murdară nu merită riscul!

Citește și Cum arată leziunile de herpes genital