Staţiunea din România unde îţi poţi trata alergiile. Are 30 de izvoare terapeutice

image

Multe persoane se confruntă cu diverse alergii mai mult sau mai puțin inconfortabile, care ar putea fi ameliorate și tratate cu resursele naturale disponibile din ţara noastră.

Un astfel de loc este reprezentat de Băile Olănești. Băile Olănești și-a dobândit renumele de-a lungul anilor datorită izvoarelor cu proprietăți curative miraculoase, care se găsesc numai în acest loc privilegiat.

La Băile Olănești găsești Izvoare tămăduitoare

În Băile Olănești există 30 de „Izvoare tămăduitoare” de natură sulfuroasă, sulfată, iodurată, calcică și bromurată. Izvoarele au rezultate terapeutice deosebite în tratamentul bolilor de rinichi, stomac, vezică biliară, diabet, alergii și multe altele.

Apele minerale din stațiune au primit medalia de aur la Expoziția Internațională de la Viena în 1873. Astfel, capacitățile curative ale izvoarelor de la Băile Olănești situează stațiunea alături de stațiuni balneare renumite precum Evian, Thonon, Karlsbad, Vittel, Baden, Aix-les-Bains.

Proprietățile extraordinare ale băilor termale pentru alergii

„Alergiile afectează peste 20% din populație, indiferent de grupa de vârstă arată studiile medicale. Se poate afirmă că 1 din 4 persoane este sau va deveni alergic, luând în considerare toate tipurile de manifestari alergice și în același timp știind că mare parte din ei nu au un diagnostic medical precizat și nici un tratament de specialitate”, afirmă medicul specialist în balneologie Adrian Popa.

Manifestarile clinice sunt în relație directă cu o hipersensibilitate de tip imunologic mediată de IgE: de tip sistemic (edem Quinke, soc anafilactic) sau localizat la nivelul organelor țintă (conjunctivită, rino/sinuzită, laringită, bronșită-astm, diaree, rectită, dermatite, angioedem, urticarie, exeme) și declanșate prin eliberarea histaminei la nivel sistemic sau în organele țintă.

În Olănești sunt aproximativ 30 de izvoare care au în marea lor majoritate componenta specifică a hidrogenului sulfurat. El se găsește în cantități relativ reduse ceea ce face ca apele de genul acesta să fie foarte bine tolerate digestiv.

În timpul curei balneare sunt tratate urmatoarele tipuri de alergii:

1. Afecțiuni imuno-alergice, în special cele care au un mecanism reaginic (din clasa I GELL și COOMBS): rinită, bronșită, astm, prurigo, urticarie, angioedem, precum și manifestările alergice digestive, mai ales dacă sunt însoțite de alergii cutanate sau respiratorii.

2. Urticaria cronică idiopatică, dermatită atopică și alergiile „a frigore”.

„Scopul curei balneare este de a reduce expunerea la alergeni prin îndepărtarea pacientului de sursa cotidiană, consilierea medicală pentru evicția alergenului (atunci când el este cunoscut) și reducerea nivelurilor serice și intratisulare de histamină prin efectul direct al H2S din apele minerale ale stațiunii” afirmă doctorul Adrian Popa.

image