Iată cât de ușor prepari delicioasa supă de linte turcească! E gata în jumătate de oră

image

Supa de linte turcească este un preparat hrănitor și sănătos, mai ales datorită faptului că lintea este bogată în vitamine din complexul B, potasiu, fibre, proteine, fier și polifenoli, potrivit Harvard T.H. Chan School of Public Health. De altfel este și foarte ușor de preparat și este ideală de consumat în dietele vegetariene și nu numai.

Așa o prepari!

Cunoscută în mod traditional ca Mercimek Corbasi, supa de linte este un preparat nutritiv care se prepară rapid, în maximum 30 de minute.

Ai nevoie de următoarele ingrediente de bază:

300g de linte roșie, o ceapă galbenă mare sau două cepe mici, 3 căței de usturoi, 1 cartof mic, 1-2 morcovi, supă de legume, sare și piper negru. Pe lângă ingredientele de bază, dacă preferi poți adăuga și o lingură de pastă de ardei roșu sau de roșii pentru mai multă culoare, ierburi proaspete și condimente precum pătrunjel, mentă sau chimen măcinat. De altfel, poți înlocui supa de legume cu cea de pui, în funcție de preferințe.

Mod de preparare:

Taie ceapa și morcovi și toacă usturoiul. Apoi, clătește lintea printr-un jet de apă rece, după care taie cartoful în cuburi. Pune ceapa, morcovii, usturoiul, lintea și cartoful făcut cuburi într-o oală mare, adăugând apoi supa de legume, sarea și piperul. Amestecă bine ingredientele, după care pune capacul și lasă să fiarbă la foc mediu sau mare. Odată ce a dat în clocot, redu la foc mic și mai lasă să fiarbă 10-12 minute, ori până când se înmoaie legumele.

Toarnă apoi compoziția într-un blender și amestecă până ce devine omogenă și cremoasă. Gustă și mai condimentează dacă este necesar. Se servește cu crutoane și felii de lămâie în lateral. De altfel, dacă dorești poți adăuga un pic de unt topit pentru a-i da mai multă savoare și o poți servi cu piper cayenne sau piper alep, scrie foolproofliving.com.

În cazul în care mai rămân porții neconsumate, poți turna restul de supă într-un recipient închis ermetic. Se păstrează la frigider maximum 4 zile. De altfel, o poți congela și poți păstra supa de linte într-un recipient ermetic până la 2 luni la congelator.

Contraidincații

Deși lintea este un aliment nutritiv, lintea nu este recomandată celor care suferă de boli cornice ale articulațiilor, probleme cu rinichii sau ulcer.

De Anca-Teodora Popa

Surse: 

https://foolproofliving.com/turkish-red-lentil-soup/

https://www.mashed.com/279195/this-is-what-makes-turkish-red-lentil-soup-unique/