Iată ce beneficii uimitoare ai dacă bei ciocolată caldă!

Alături de vinul fiert aromat cu scorțișoară, ciocolata caldă este una dintre băuturile-vedetă pe timpul iernii. Nu numai că îţi răsfață simțurile, dar aduce o serie de beneficii importante sănătății.

image

Previne îmbătrânirea prematură și te poate ajuta să slăbești

Polifenoli sunt o categorie de compuşi cu acțiune antioxidantă. Ciocolata caldă are un conținut ridicat de polifenoli, care contribuie la menținerea unui ten sănătos și tânăr. De asemenea, unii specialiști susțin că polifenolii ajută la scăderea apetitului și contribuie la procesul de ardere a grăsimilor. Totuși, dacă vrei să slăbești, alege ciocolata caldă neagră făcută cu apă. Evită sortimentele preparate cu lactate grase și zahăr adăugat.

Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară

Ciocolata caldă este o băutură excelentă pentru menținerea unei inimi sănătoase, aceasta contribuind la prevenția aritmiilor cardiace, bolilor coronariene și atacului de cord. Acțiunea benefică asupra sistemului cardiovascular se datorează conținutului ridicat de polifenoli, flavonoide și fitosteroli, informează thetiggle.com. De asemenea, ciocolata calda poate scădea tensiunea arterială ridicată și crește vasodilatația arterelor.

Ajută digestia și previne anemia

Pudra de cacao conține lignină, un tip de fibre alimentare insolubile. Aceste fibre acționează asupra intestinelor, promovând mișcările intestinale. Astfel, ciocolata caldă este o băutură recomandată persoanelor care suferă de constipație. De asemenea, ciocolata caldă conține vitamina B12, cunoscută pentru prevenția anemiei. Alături de acidul folic, vitamina B12 este considerată ca fiind implicată în procesul de producere a hemoglobinei. Deficitul de B12 se manifestă prin anemie, oboseală inexplicabilă, pierderea forței și furnicături resimțite la nivelul mâinilor și picioarelor, informează mygreengrowers.com.

Beneficii asupra oaselor

Se știe că 99% din calciu se regăsește în dinți și oase. Ciocolata caldă este bogată în calciu și asigură menținerea sănătății oaselor și dinților, mai ales dacă alegi să o consumi cu lapte natural. Totodată, ciocolata caldă este bogată în vitamina B6, vitamină implicată în metabolismul estrogenului și sintetizarea globulelor roșii,  Datorită conținutului de B6, ciocolata caldă este recomandată în ameliorarea simptomelor neplăcute ale menstruației.

Vezi şi: Așa previi mahmureala, chiar dacă exagerezi cu băutura

Știai că…

…ciocolata caldă contribuie la creșterea serotoninei din organism, având astfel o actiune antidepresivă? Alege să consumi ciocolată caldă atunci când te simți cu moralul la pământ.

de Anca-Teodora Popa