Cum ├«nlocuim ├«n mod corect formula de lapte praf a bebelu╚Öilor? R─âspunde nutri╚Ťionistul Nicoleta Tupi╚Ť─â

Dup─â ├«n╚Ť─ârcare, mul╚Ťi p─ârin╚Ťi ├«ncearc─â s─â schimbe mai multe formule de lapt p├ón─â c├ónd o g─âsesc pe cea ideal─â. Dar nu se face corect, schimbarea formulei de lapte? Ne r─âspunde nutri╚Ťionistul Nicoleta Tupi╚Ť─â, Nutrition, Health & Wellness Manager ╚Öi autor pe blogul ╚śi eu ce mai m─ân├ónc? 

ÔÇ×├Änc─â de la ├«nceput trebuie men╚Ťionat c─â nu to╚Ťi bebelu╚Öii au nevoie de trecerea treptat─â la o nou─â formul─â, s─â ne g├óndim de exemplu la situa╚Ťiile ├«n care bebelu╚Öii se confrunt─â cu episode de enterocolit─â, caz ├«n care trecerea este busc─â la o formul─â special─â, sau un alt caz este acela c├ónd vechea formul─â nu mai este disponibil─â.ÔÇŁ, men╚Ťioneaz─â nutri╚Ťionistul.  De asemenea, nu to╚Ťi bebelu╚Öii sunt sensibili la schimbarea formulei, marea majoritate a lor accept├ónd o nou─â formul─â f─âr─â probleme. De aceea, trecerea treptat─â de la o formul─â de lapte praf la alta se face atunci c├ónd bebelu╚Öii sunt mai sensibili.

image

Foto: Shutterstock

ÔÇ×├Än anumite cazuri, sugarii sunt mai sensibili la schimbarea formulei, iar atunci se indic─â trecerea treptat─â la noua formul─â. Exist─â dou─â modalit─â╚Ťi de trecere la o formul─â nou─â: linguri╚Ť─â cu linguri╚Ť─â, adic─â scoatem o linguri╚Ť─â din formula corent─â ╚Öi o ├«nlocuim cu cea nou─â, pe parcursul a 1-2 s─âpt─âm├óni (combin├ónd formula veche cu cea nou─â) sau a doua variant─â prin care ├«nlocuim treptat c├óte o mas─â cu noua formula, ╚Öi aceasta este varianta pe care o ├«ncuraj─âmÔÇŁ, precizeaz─â neutri╚Ťionistul Nicoleta Tupi╚Ť─â

Specialistul adaug─â: ÔÇ×├Än acest caz, este indicat ca masa de diminea╚Ť─â s─â fie ├«nlocuit─â cu formul─â nou─â pentru ca bebelu╚Öul s─â accepte mai u╚Öor noua formul─â ╚Öi, de asemenea, pentru a putea identifica ├«n timplul zilei anumite semne de intoleran╚Ť─â care ar putea ap─âreaÔÇŁ.

 De asemenea, specialistul atrage aten╚Ťia p─ârin╚Ťilor c─â este posibil ca unii bebelu╚Öi s─â aib─â nevoie de mai mult timp pentru tranzi╚Ťia de la o formula de lapte la una nou─â, caz ├«n care se mai poate ad─âuga o zi la fiecare pas. Prin aceasta metod─â p─ârintele poate identifica mult mai rapid fenomenele de intoleran╚Ť─â la noua formul─â.

Cite╚Öte ╚Öi  Cu suzet─â sau f─âr─â suzet─â? Cum este mai bine?