Alimente pe care un nutriţionist nu le-ar mânca niciodată

1 alimente procesate jpg jpeg

Auzim adesea cât este de important să mâncăm sănătos. Dar, ce înseamnă, mai exact, să mănânci sănătos? Ştim cu toţii că fructele şi legumele sunt cheia unui regim sănătos, dar ce alimente ar trebui să evităm? Kim Pearson, o faimoasă nutriţionistă britanică, spune ce alimente nu ar consuma niciodată.

Mezeluri

În această categorie intră produse precum salamul, şunca şi cârnaţii de o calitate îndoielnică. Acestea, pe lângă conţinutul crescut de aditivi alimentari, au în compoziţie nitriţi şi nitraţi pentru a fi conservate pentru o perioadă mai lungă de timp. Mai mult, pe lângă valorile nutriţionale scăzute, nu există o garanţie clară a faptului că animalele, a căror carne a fost folosită în fabricarea mezelurilor, au fost crescute în aer liber şi în condiţii propice.

Citeşte şi: Alimentele care pot favoriza apariţia cancerului

Alimentele procesate, cu conţinut scăzut de grăsimi

La prima vedere, aceste alimente ar putea părea sănătoase, mai ales că au un nivel scăzut de grăsimi şi par ideale pentru persoanele care vor să slăbească. Dar, conţinutul scăzut de grăsimi a acestor alimente este rezultatul unei procesări excesive. În plus, reducerea grăsimilor din aceste produse este înlocuită cu un conţinut ridicat de zahăr sau arome artificiale. Astfel, sunt recomandate produsele alimentare naturale, cu un conţinut normal de grăsimi.

Prăjituri din orez

Kim Pearson aseamănă aroma prăjiturilor de orez cu cea a polistirenului… Mai mult decât atât, nutriţionista susţine faptul că acestea au un conţinut ridicat de zahăr şi calorii, nefiind indicate persoanelor diabetice sau a celor care vor să slăbească. O variantă sănătoasă a acestor prăjituri poate fi reprezentată de prăjiturile de ovăz, acoperite cu guacamole sau unt de nuci neîndulcit.

Sirop de agave

Siropul de agave din comerţ este procesat şi conţine multă fructoză sau zahărul din vegetale (fructe). În cantităţi moderate este inofensivă, însă consumată excesiv duce la creşterea glicemiei. Nutriţionista Kim Pearson recomandă, mai degrabă, folosirea steviei şi a xilitolului ca îndulcitori naturali în locul fructozei.

Citeşte şi: Alimente ce conţin zahăr ascuns  

Anca-Teodora Popa