Aceştia sunt cei mai mari inamici ai siluetei!

Mulţi dintre noi suntem dezamăgiţi că nu reuşim să slăbim. Nu doar alimentaţia, ci şi unele obiceiuri ne împiedică să pierdem din kilogramele în plus.

siluetajpg jpg

Atenţie la consumul de carbohidraţi dacă vrei să slăbeşti. Foto: Shutterstock

Cei mai puternici „dușmani” ai siluetei vin din alimentație, dar și din câteva obiceiuri specifice de viață: „Din punct de vedere alimentar, consumul de carbohidrați, prin efect cumulativ, stopează arderea grăsimilor și încurajează crearea de rezerve și depozitele de grăsime. Din punct de vedere al obiceiurilor de viață, avem 3 componente care încurajează creșterea stratului de grăsime: stresul continuu, care generează creșterea nivelului de cortizol, sportul intens care crește nivelul inflamatoriu la nivelul musculaturii facand astfel ca, arderea grăsimilor să devină mult mai lentă și calitatea slabă a somnului care împiedică arderea grăsimilor printr-un mecanism compensatoriu de supraalimentare, crescând astfel predispoziția de a consuma alimente bogate in zahar.”, dezvăluie Anca Alungulesei, terapeut în nutriție.

Vezi şi: Consumă aceste băuturi dacă vrei să slăbeşti!

Ce rol are metabolismul

„Datorită flexibilitătii metabolice, organismul uman funcționează, în mod natural, ca o „mașină hibrid” având potențialul de a fi alimentat din două surse de combustibil diferite: GLUCOZA, ca sursa principala si GRĂSIMEA, ca sursa alternativă. În momentul în care, printr-un proces ghidat, cantitatea de glucoză scade din organism, grăsimea corporală devine, în mod automat, principala sursă de energie. Astfel, corpul trece printr-o schimbare metabolică naturală, normală și sănătoasă care accelerează arderea propriilor grasimi. Metabolismul corpului este flexibil și foloseste orice sursă de combustibil are la dispoziție, fie că este combustibil adus din alimentației sau combustibil deja stocat în corp, sub forma de depozite. Așadar, în loc să folosească doar glucoza ca sursă de energie și să continue sa facă depozite, organismul este capabil să își ardă din propriile grăsimi pentru a genera energie.”, consideră Anca Alungulesei după ani de studiu și de practică în domeniul alimentației sănătoase.

Care sunt „cheile” de deblocare și accelerare a grăsimilor

Consumul zilnic de grăsimi sănătoase si reducerea controlată a cantității de carbohidrați care intră în organism împreună cu postul intermitent sunt doar câteva din instrumentele „cheile” de deblocare și accelerare a procesului de ardere a grăsimilor, toate acestea ajutând și la scăderea inflamațiilor din organism:

„Există câteva categorii de alimente care ajută la accelerarea arderii grăsimilor: legumele care cresc deasupra solului – în special legume verzi, excepție făcând cartoful, proteinele - pește gras, curcan, vită, oaie, ouă, uleiuri și grăsimi saturate și mononesaturate - ulei de cocos, de măsline, ulei de avocado, nuci și semințe - nuci românești, migdale, nuci braziliene, băuturi: apă (multă), ceaiuri din plante și cafea neîndulcită. Scăderea inflamațiilor este esențială atât în procesul de ardere a grăsimilor, dar mai ales pentru sănătatea organismului pe termen lung, iar intervalul orar în care alegem să consumăm hrană solidă accelerează tot acest proces. Recomand mereu cea mai accesibilă variantă de post intermitent, 8 ore/16 ore, adică să ne concentrăm toate mesele solide într-un interval de 8 ore iar celelalte 16 ore (care includ si somnul) să luăm o pauză de hrana solidă consumând doar lichide (apă, ceai, cafea).”, dezvăluie Anca Alungulesei.

Vezi şi: Cum se ţine dieta SirtFood cu care Adele a slăbit 45 de kilograme