Cum se ţine dieta SirtFood cu care Adele a slăbit 45 de kilograme

1 adele jpg jpeg

SirtFood este dieta care a ajutat-o pe celebra cântăreaţă Adele să piardă un număr mare de kilograme, acest regim fiind la mare căutare.

Dieta SirtFood a fost elaborată de medicii nutritionişti britanici Aidan Gogging şi Glen Matten. Acest regim presupune consumul unor alimente care activează anumite proteine din organism, denumite sirtuine. Rolul acestor proteine este de a regla fluxul biologic al organismului, de a controla funcţionarea anumitor gene, de a asigura buna funcţionare a metabolismului şi de a proteja celulele.

Cum se ţine dieta SirtFood

Dieta Sirtfood cuprinde două faze şi se întinde pe durata a trei săptămâni.

Prima fază durează şapte zile. În această perioadă, se recomandă consumul zilnic a 3 sucuri verzi şi a alimentelor bogate în proteine. Nu se consumă mai mult de 1000 kcal într-o zi.

Cea de-a doua fază durează două săptămâni. În acest timp, este recomandat să mănânci zilnic trei mese bogate în proteine şi să bei doar un pahar de suc verde. În timpul dietei este permis consumul de ciocolată neagră şi de vin roşu. Prin consumul acestor alimente, la principalul  beneficiu al dietei – favorizarea pierderii rapide a kilogramelor în plus – se mai adaugă unul, încetinirea procesului de îmbătrânire, funcţie datorată resveratrolului conţinut de vinul roşu şi antioxidanţilor din ciocolata neagră. Rezultate optime se obţin dacă dieta este însoţită şi de orice formă de activitate fizică (chiar şi de plimbare) şi de consumul a minimum 2 litri de lichide (apă şi ceai neîndulcit) zilnic. Este recomandat, însă, să consulţi medicul înainte de a începe orice dietă. Acesta îţi poate personaliza dieta, astfel încât să obţii rezultatele dorite fără să-ţi compromiţi sănătatea