Medicul care pretinde că şi-a întinerit corpul cu 20 de ani. Iată ce obiceiuri are!

Expert în longevitate, dr. Mark Hyman are 63 de ani, însă susţine că vârsta sa biologică este 43 de ani. Întinerirea sa ar avea legătură cu obiceiurile pe care le-a adoptat zilnic.

image

Dr. Mark Hyman susţine că stilul de viaţă ne poate ajuta să întinerim. Foto: Mark Hyman

Dieta, exercițiile fizice, somnul, suplimentele și gestionarea stresului ar putea să adauge ani sănătoși vieții, ajutându-ne să ne simțim şi chiar să arătăm mai tineri, informează Insider.

Dr. Mark Hyman nu are o problemă cu îmbătrânirea, însă susţine că putem să înaintăm în vârstă frumos şi bine. Potrivit specialistului, îmbătrânirea nu trebuie să fie sinonimă cu durerile de articulaţii, cu problemele de memorie sau cu bolile cronice.

„Oamenii nu realizează că acele probleme apar cu lucruri pe care le putem schimba, care sunt reversibile”, a declarat dr. Hyman pentru Insider. În cartea sa, „Young Forever”, medicul a dezvăluit ştiinţa îmbătrânirii sănătoase şi sfaturi care că prelungească nu doar durata vieţii, ci şi sănătatea.

Vezi şi: Iată ce să faci ca să întârzii îmbătrânirea!

Se trezeşte la 6 dimineaţa

Medicul Mark Hyman obişnuieşte să se trezească devreme, la ora 6, după care îşi rezervă 20 de minute pentru a medita. Apoi, îşi savurează cafeaua, după care obişnuieşte să scrie.

Studiile arată că atât cafeaua, cât şi meditaţia aduc beneficii sănătăţii. Consumul de cafea este asociat cu un risc mai scăzut de apariţie a bolilor de inimă şi a demenţei. Meditaţia susţine sănătatea mentală şi reduce stresul, factor care accelerează îmbătrânirea.

Se antreneză cu benzi elastice

După cafea, medicul începe un antrenament de forţă cu benzi elastice rezistente, despre care a declarat că îl ajută să îşi dezvolte muşchii şi îi ameliorează durerile de spate. Avantajul acestui tip de mişcare este că poate fi practicat şi acasă sau în călătorii.

După antrenament, medicul face un duş, care include şi 3 minute de apă rece. Expunerea alternativă la cald şi rece are unele beneficii precum îmbunătăţirea metabolismului.

Ce mănâncă

Dr. Mark Hyman mizează pe ceea ce el numeşte shake pentru îmbătrânirea sănătoasă. Pentru prepararea acestuia, foloseşte fructe de pădure, seminţe de chia şi seminţe de cânepă. Pentru întreţinerea musculaturii, adaugă pudră de proteine din zer în shake.

De-a lungul zilei, medicul consumă diverse vegetale şi, de asemenea, ia supliment cu creatină, compus necesar pentru muşchi şi creier. El ia, de asemenea, şi un tip special de acid gras descoperit recent, numit C15:0, asociat cu un somn mai bun, mai multă energie și stres mai scăzut.