Jane Fonda, hotărâtă să învingă în lupta cu cancerul

Ea a oferit fanilor o actualizare a stării de sănătate după ce în septembrie a aflat diagnosticul de limfom, informează MSN.

Într-o postare pe social media, ea a spus că este plină de „speranță și inspirație” și că limfomul nu o va opri.

Actrița a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin în septembrie, 2022. La o lună distanță, vedeta a oferit fanilor săi câteva fotografii și a comentat pe social media, precizând că boala nu i-a afectat dorința de a lucra.

1 jane fonda shutterstock 1677526555 jpg jpeg

Jane Fonda a declarat război cancerului. Foto: Shutterstock

„Munca mă umple de speranță, iar limfomul nu mă va opri”, a scris ea.

Deși orice tip de cancer este grav, limfomul non-Hodgkin (NHL) este un tip de cancer care debutează în celulele albe din sânge și afectează adesea ganglionii limfatici, dar poate fi tratabil în 80% din cazuri.  

Când și-a anunțat inițial diagnosticul, Fonda a remarcat că este „un cancer foarte tratabil” și spunea că a început deja un regim de chimioterapie, care va dura șase luni. Fonda a adăugat că este „foarte norocoasă” că „suportă destul de bine tratamentele”. Ratele de supraviețuire variază în funcție de tipul de limfom diagnosticat, dar Fonda nu a dezvăluit tipul bolii.

Ea a adăugat în postare: „Sunt atât de norocoasă pentru că am asigurare de sănătate și acces la cei mai buni medici și tratament. Îmi dau seama că sunt privilegiată. Aproape fiecare familie din America a avut de-a face cu cancerul la un moment dat și mult prea multi nu au acces la îngrijirea medicală de calitate pe care o primesc eu și acest lucru nu este corect.”

Fonda a declarat că noul ei diagnostic nu o va încetini. „Trăim cel mai important moment din istoria omenirii, deoarece ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista și nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot”.

De asemenea, ea a remarcat faptul că, din punctul ei de vedere, cancerul este un profesor, și că este atentă la lecțiile pe care le oferă: „Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanța comunității. Iar cancerul și vârsta mea – aproape 85 de ani – ne învață cu siguranță importanța adaptării la noile realități.”

Citește și Opt simptome ale ficatului gras care se văd pe față